Radikal designer tar over Yves Saint Laurent

For litt siden ble det kjent at Stefano Pilati (47) gir seg som Yves Saint Laurents sjefsdesigner etter åtte års tjeneste. I går kom nyheten om at Hedi Slimane (43) tar over den prestisjetunge jobben.

Det er ikke første gangen Slimane går inn i et samarbeid med det franske motehuset. Allerede i 2000 jobbet han som kreativ direktør for herrekolleksjonen til Yves Saint Laurent. Denne stillingen hadde han i syv år før han forsvant til motehuset Dior i tilsvarende stilling, melder nettstedet MyDaily.

LES OGSÅ: Hyllet Kanye Wests design i sko til 33.000 kroner

Nytt kapittel

- Hedi Slimanes eksepsjonelle talent og forståelse for Yves Saint Laurents sjel åpner opp for et nytt kapittel for motehuset, sier administrerende direktør i Yves Saint Laurent, Paul Deneve til nettstedet.

Iløpet av de siste fem årene har designeren fra Paris konsentrert seg om møbeldesign og fotografi. Dette er en lidenskap Yves Saint Laurent fastslår at Slimane vil kunne få lov til å fortsette med parallelt med sin nye stilling i motehuset.

Radikal

Slimane har ikke designet klær til kvinner før, men hans herrekolleksjoner hadde kvinnlige fans blant kjendisene og i motebransjen.

Slimane er, som selveste Yves Saint Laurent, radikal. I et av hans Dior Hommes-show i 2004 presenterte han en langt mer feminin og stram kolleksjon enn forventet. Han erstattet også de velbygde mannlige modellene, som vanligvis dundrer ned catwalken, med syltynne, bleke gutter iført blant annet skinny jeans.

Dette revolusjonerte bransjens oppfatning av mannlig skjønnhet og mote, og definerte også en ny look blant menn.

Takket for seg

7. mars presenterte Pilati sin siste kolleksjon for Yves Saint Laurent. Det var en kompromissløs visning med sterke kvinner i fokus. Modellene hadde en dramatisk look, og vi fikk se brede skulderepartier, skinn, høye midjer, blyantskjørt og dresser.

LES OGSÅ:Sensuell høstmote fra Pucci og Dundas

LES OGSÅ: En eksplosjon av farger hos Lanvin

LES OGSÅ: Dette ønsker Stockholm-fashionista Jonna Bergh seg denne sesongen

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?