Kjendisene elsker den - boken koster 10.000 kroner

Veskedesigneren Olympia Le Tan gjør stor suksess med sine kostbare bokvesker. Kjendiseliten har for lengst kastet seg over de mange utgavene.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Olympia Le Tan startet sin karriere i designstudioet til Karl Lagerfeld hos Chanel. Deretter gikk hun videre til motehuset Balmain. Her jobbet hun med designeren Gilles Dufour som hun etter hvert startet sitt eget veskemerke sammen med. Allerede i 2009 var første veskekolleksjonen klar, og de boklignende kreasjonene kom den gang i et begrenset opplag.

Kolleksjonene bestod av håndlagde, broderte silkevesker formet som bøker. Dette var måten hun slo sammen sine to lidenskaper - litteratur og broderi. Le Tan fikk distribuert veskekolleksjonen i over 3o land, og nå er vesken en av de mest etterspurte «it-veskene» verden over.

LES OGSÅ: Overgår seg selv – Kate i sprek design

Allerede i 2010 begynte vesken å dukke opp på den røde løperen, og i år er det flust av dem. Kjendiser som Tilda Swinton, Natalie Portman og Clémence Poésy er bare noen av kjendisene som har falt for Le Tans design. I nettbutikkene ligger det omlag 29 ulike unike varianter for salg, men de fleste er nå utsolgt. Prisen på den lekre clutchen varierer fra utgave til utgave, men man må ut med omlag 10.00 kroner for å sikre seg en av kreasjonene.

Bøkene er tekstilkopier av kjente bokomslag. Scott Fitzgeralds «The Great Gatsby» og Jacqueline Susanns «Valley of the Dolls» er en av bestselgerne. På den rødeløperen ble Chloë Sevigny nylig sett med en veskeutgave av Moby Dick under armen.

– Dette er en typisk «it-veske». Den har blitt en må-ha blant kjendiser, og det at den kommer i så mange utgaver gjør at man ikke får følelsen av at alle andre har noe prikk likt. Mange vil gjerne at klær og tilbehør skal gjenspeile den man er, og her kan man jo velge omslaget til sin favorittbok og på den måten si noe om hvordan man ønsker å bli oppfattet, sier minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

Hun tror imidletid ikke dette er en trend som har kommet for å bli.

– Forrige gang var det Alexander McQueens hodeskalle-clutch, denne gangener det en bok. Om et år eller to er det nok noe helt nytt kjendisene har for hånden.

LES OGSÅ: Dette tilbehøret må du ha – alt under 400 kroner

LES OGSÅ: Her er vårens it-vesker

LES OGSÅ: Motevåren 2012: Dette er trendene

Publisert: