Les dette før du pynter deg til nyttårsaften

Årets største festkveld er på trappene. Her deler fire moteprinsesser sine leveregler for å ta nyttårsaften med storm.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Er det en kveld i året hvor virkelig alt er lov på pyntefronten, så er det nyttårsaften. Enten det er snakk om paljetter, glitter, dype utringinger eller kreative frisyrer.

Veien til den perfekte festlooken er imidlertid ikke alltid like lett. Derfor ba vi fire av de best kledde kvinnene vi vet om, komme med sine beste moteregler til å style seg til nyttårsaften.

Tipsene ser du nedenfor.

LES OGSÅ:25 festsmykker til under 200-lappen

Caroline Skjelbred (27), blogger og motejournalist i ELLE

«It-jente» Skjelbred er kjent for sin eklektiske klesstil, hvor hun blander mye dyrt og billig, samt vintage og nytt. Hun mener det viktigste på nyttårsaften er nettopp å kle seg etter personligheten og ikke være redd for å skille seg ut.

1.Gå for den lille hvite.

Det vanligste for nyttårsfesten er den lille sorte, det er en klassiker som alltid er trendy! Men nesten alle velger sort, så hvorfor ikke skille seg ut? Gå for den lille hvite, den nye klassikeren. Bruk den med strømper og husk på nyttårsaften er man gjerne både ute og inne, så det er deilig å ikke fryse ved å gå for en med lange ermer.

2. Pynt deg, selv om du er på fjellet

Hvis du skal feire på fjellet så kan du pynte deg der også. Gå for deilig strikk og skinn og style det med fake-diamanter - jo mer jo bedre!

3. Tenk Carrie Bradshaw!

Hvis du går for den lille sorte er det ekstra gøy å style looken mer personlig. Bruk for eksempel smykker, enten masse plastikkperler, gullsmykker eller fake-diamanter. Tenk Carrie Brawshaw fra «Sex og singelliv»! Og bruk en liten clutch, det er den chiceste av alle aftenvesker.

LES OGSÅ:Sesongens lekreste clutchvesker

Marianne Theodorsen (29), moteblogger på www.styledevil.faksimile.no

Marianne blogger daglig om mote og er anerkjent for sin rocka og spenstige stil. Nylig ble hun også plukket ut av britiske Grazia som en ev verdens nye streetstyle-dronninger.

Hun har tre leveregler når det kommer til nyttårsaften – og det aller viktigste mener hun handler om stemning – ikke mote.

1.Gå forpaljetter.

Jeg elsker å gå på fest i gamle paljettkjoler. Det er noe sjarmerende med å bruke et plagg som har vært med på mye moro før. Om man synes kjole blir for mye kan man heller gå for et paljettskjørt med en enkel skjorte til. Uansett, skjørt eller kjole - paljetter og fest går sammen som hånd i hanske.

2. Sotede øyne - alltid.

Jeg er egentlig helt håpløs på sminke, det går enten i rød leppestift eller sotede øyne for meg. Om jeg skal på fest med middag involvert går jeg helst for sotede øyne, det er supersexy! Jeg sverger til Matte Chocolate Eyeshadow Palette fra IsaDora og eyeliner fra Gosh. Lett å legge, og sitter som støpt hele kvelden.

3. Ta musikken på alvor

Det blir sjelden en bra fest om musikken er helt på trynet og dette er noen av mine festfavoritter. Fem for å få i gang festen, og fem som skal spilles meget høyt når festen er ordentlig i gang. Jeg synes absolutt det er lov å ta med seg en ipod eller cd med god musikk om man skal på fest. Som regel blir verten glad for at noen gidder å ta ansvar på musikkfronten. Vinn-vinn situasjon med andre ord.

Få festen i gang:

The Nolans - I´m in the mood for dancing

Vanessa Paradis - Be My Baby

High Fashion - Break Up

Chromeo - You so Gangsta

White Sea - Ladykiller (Gigamesh Remix)

Når jeg er klar for å danse på bordet:

Robyn - Indestructible (A-Trak Remix)

Sneaky Sound System- Big (Oliver Remix)

The Hellacopters - By The Grace Of God

Crookers Feat. Kelis - No Security (Bart B More Remix)

Miley Cyrus - Party In The U.S.A

LES OGSÅ:Vis hud i en «cutout-kjole»

LES OGSÅ:La det glitre med store øredobber

untitled link

Sonia Huanca Vold (26), påtroppende minMote-leder

Sonia er straks på plass som VGs nye motesjef og har selvsagt er par gode råd på lur til lørdagens festkveld.

På nyttårsaften syns hun det er helt på sin plass å glitre litt ekstra, men alt med måte.

1.Våg å være sexy, men gjør det på sofistikert vis.

Unngå superkort skjørt og kløft som ser ut som en lang strek. Dype v-utringninger er riktig akkurat nå, men kler kun de med små bryster. Har du store bryster kan du vise hud ved å velge en kjole med åpent ryggparti. Det er mye mer sexy enn man kanskje tror! Riktig bh til slike snitt finner man i undertøysforretninger - ta med kjolen på forhånd og spør om hjelp.

2. Du trenger ikke glitre om kapp med raketter og stjerneskudd.

Paljetter og skinnende detaljer kan tilføre et antrekk det lille ekstra, men det kan også fort bli for mye av det gode. Hold deg derfor til kun én skinnende ting av gangen.

3. Velg farger!

Mange tyr til den lille sorte på nyttårsaften. Skill deg ut på festen ved å velg en annen farge. Juvelfarger som smaragdgrønt, rubinrødt og safirblått er både moteriktig og elegant.

Hedda Marie Kaupang (29, web-redaktør hos Costume

Hedda er kunstnerisk og lidenskapelig opptatt av mote og musikk, med en minimalistisk og moteriktig (tenk Acne og Alexander Wang) personlige stil. Hennes nyttårsaften-tips handler om å få helheten til å klaffe.

1. Vær obs på detaljene

For å være fin på fest er det flere ting som skal klaffe. Antrekk, makeup og aller helst en god hårdag. Drist deg gjerne ut på noe mer spennende og fargerikt enn den lille sorte, men dropp de altfor glitrende gavantene. Jeg synes man bør fokusere på en glamorøs og elegant feststil, gjerne med sesongens 60- eller 70-tallsinspirerte snitt. La store ringer eller øredobber heve antrekket.

2. går for en god sminkebase

Undervurder aldri bruken av en god primer under festsminken. Min favoritt er YSLs Top Secrets. Den skaper grunnlaget for en plettfri og jevn hud som varer hele natten lang, og gjør det enkelt å legge både øyenskygge og foundation. Et annet godt tips er å legge fokus på enten øyne eller lepper. Less is more.

3. Vær selvsikker – med riktig skovalg

Det aller viktigste er at du føler deg komfortabel i det du går i. Selvsikkerhet gir en sexy utstråling!

Ikke glem å dra på deg et par lekre stiletter, men husk at du skal kunne gå i skoene. Å vakle rundt i høyden er hverken særlig sexy eller stilfullt.

Publisert: