Lady Gaga satte ny verdensrekord - kjøpte kjole til om lag 800.000 kroner

Da budet til Lady Gaga kom inn, ble det satt ny verdensrekord i auksjonssammenheng for Alexander McQueens designkjoler.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Lady Gaga var en av mange ivrige budgivere som siklet på den ikoniske kjolen signert den avdøde designeren Alexander McQueen, da Christie's holdt auksjon onsdag denne uken. Ifølge Daily Mail danket Gaga ut både store institusjoner og anerkjente couture-samlere med et bud i overkant av 800.000 kroner. Dette er den høyeste summen den britiske designerens kjoler har blitt solgt for i auksjonssammenheng noensinne.

Den elfenbensfargede kjolen titulert «The Girl Who Lived In The Tree», var en av kjolene til Daphne Guinness, som for anledningen auksjonerte bort flere eksklusive samleobjekter fra sin personlige garderobe. Inntektene var øremerket stilftelsen til hennes avdøde venninne, Isabella Blow, som støtter designere i startgropen.

Gaga har ifølge nettstedet tidligere uttalt at hun setter stor pris på både Daphne Guinness og Blow:

– Isabella og Daphne er to eksepsjonelle mennesker, kvinner og ikoner. De er begge til stor inspirasjon for meg. Jeg forguder dem begge.

Lady Gaga var ikke den eneste som punget ut under Daphne Guinness' auksjon. Alt i alt dro auksjonen inn om lag 4 millioner kroner.

På auksjonen ble det også solgt et fotografi av Guinness tatt av fotografen Mario Testino til hele 1,2 millioner kroner. Fotografiet sto på trykk i den britiske utgaven av Vogue i 2008.

– Denne saken står hjertet mitt nær. Jeg er ordentlig rørt over responsen den har fått. Jeg er spent på fremtiden til Isabella Blow-stiftelsen, uttalte Guinness ifølge Daily Mail, og la til:

– Jeg er overrasket over hvor mange budgivere som deltok og jeg er spesielt rørt over Lady Gagas bidrag. Jeg liker henne godt, og det er fantastisk å se den gryende starten på noe som kan hjelpe andre mennesker.

Auksjonsstedet Christie's bekrefter at Gaga var en av budgiverne, men vil ikke avsløre hva hun skal ha bladd opp for.

SE VIDEO: Nå vil luksus-Nina kle oppp Mette-Marit

LES MER: Disse produkteme bør du ha med på festival

Publisert: