Kjolen som forandrer kroppen: Kjendisene elsker effektkjolen

Med Kate Winslet i spissen har Hollywood-kjendisene kastet seg over kjolene som skal gi drømmefiguren.

Knallharde dietter og personlige trenere har fått konkurranse. Stella McCartney og Hervé Léger er blant designerne som lager kjoler som fremhever kvinnekroppen. Særlig har Stella McCartneys gode venninne Kate Winslet frontet hennes kjoler. Blant kreasjonene som har vakt størst oppsikt er den hvite og sorte McCartney-kjolen Winslet hadde på seg på premieren til serien «Mildred Place» i Venezia tidligere i år, som viste fram Kates flotte timeglassfigur.

Se også:Kate Winslet: - Det er ingenting ved kroppen min jeg hater

Kjendisfavoritt

De sorte partiene i sidene på kjolen gir en illusjon om en perfekt timeglassfasong, selv om de fleste vil hevde at Kate Winslet ikke trenger hjelp til akkurat det. I etterkant har flere moteeksperteter hyllet «kjoletrikset» og kalt kjolen en optisk illusjon og en genistrek. Det er imidlertid ikke alle som har latt seg imponere av den tettsittende kreasjonen. Blant dem er ELLE-redaktør Signy Fardal, som slakter kjolen.

- For det første så syns jeg ærlig talt ikke denne kjolen er fin i det hele tatt. For det andre har Kate Winslet har en flott kropp, og hun ville sett bedre ut i mange andre kjoler. Hun trenger ikke bruke slankende kjoler for å se bra ut, sier Fardal til minMote.

Se også:Ni uforglemmelige Versace-kjoler

Samtidig har flere stjerner fulgt etter Kate og kastet seg på den figurfremhevende trenden. Den britiske TV-profilen Louise Redknapp har brukt Stella McCartneys kjoler ved flere anledninger, og selv den nederlandske modellen Doutzen Kroes har skaffet seg et eksemplar. Kate Winslet har flere varianter, blant annet den samme polkadot-kreasjonen som Kroes har.

Ellers har både Gloria Estefan og skuespiller Nicole Pelz skaffet seg den hvite og sorte kjolen som Kate gjorde berømt, mens Penélope Cruz har investert i en mørkeblå variant.

Se også:Glitter og glamour på Emmy-utdelingen

Trendy med tettsittende

Slike kjoler er helt klart i vinden takket være 60-tallstrenden, forklarer Fardal.

- Figursydde kjoler i denne lengden er veldig riktig akkurat nå. Det å viste former er trendy, og det syns jeg er bare bra. Og de er flatterende og noe de fleste kvinner setter pris på, sier ELLE-redaktøren.

Hun understreker at også markedet for figurformende undertøy har blitt større.

- Det selges stadig mer av undertøy som løfter, deler og former. Dette er jo en snarvei til å se bedre ut, og man sparer kanskje noen timer på trening, sier Fardal.

Se også:Slik kler du formene dine

Signy Fardal er likevel opptatt av at man ikke bør velge kjole ut ifra hvilken som er mest slankende.

- Man må slutte å lage fokus på at normale slanke kropper skal bli enda slankere. Det viktigste er å kle seg så man føler seg fin. Det er nøkkelen til suksess, så enkelt er det. En kjole er nødvendigvis ikke fin selv om du ser slankere ut i den. Det beviser jo den hvite og sorte kjolen til Kate, mener Fardal.

Fransk førstevalg

Stella McCartney er ikke den eneste designeren som omfavner timeglassfiguren med sine kjoler. Franske Hervé Léger står for en mer sexy variant som Hollywood-stjernene ofte bruker på den røde løperen. Hervé Léger gjorde stor suksess med sine minikjoler på 80-tallet, og var en pioneer med sine sexy og svært tettsittende kjoler. Merket ble relansert i 2007 med designer Max Azaria i spissen, og har siden den gang vært en stor kjendisfavoritt. De kanskje mest kjente kjolene har striper på tvers, og ser nærmest ut som om de er tapet eller bandasjert på kroppen.

Realitybaben Kim Kardashian (30) elsker å vise fram sine kvinnelige former i utringede og tettsittende kjoler, og Hervé Léger har derfor vært et naturlig valg ved flere anledinger. Mange fikk også øynene opp for kjolen da Blake Lively bar den i rollen som it-jenta Serena Van Deer Woodsen i serien «Gossip Girl». Det franke merket har også andre kjoler som skal skape en timeglass-illusjon, blant annet en oransje minikjole med sorte striper som svinger inn ved midjen.

Se også:Cheryl Cole valgte Victoria Beckham

Hvordan var din opplevelse i dag?