Slik blir stjernene Oscar-klare

Det krever uker med forberedelser og flere hundre tusen kroner for at stjernene skal glitre på den røde løperen under Oscar-utdelingen natt til mandag.

Mari Glans
Publisert:

Selv om kjendisene på den røde løperen ser fantastiske ut denne kvelden, er det hardt arbeid som ligger bak. Etter flere uker i hardtrening med personlige trenere, ekstravagante hudpleiebehandlinger, intense dietter, botoxinjeksjoner, i tillegg til et superteam av stylister, frisører og makeup-artister, kommer den samlede summen på flere hundre tusen kroner.

Prisutdelingsesongen er i gang!Se kjolene fra Golden Globe her

Jobber for stjernekroppen

Flere måneder før utdelingen starter forberedelsene til den store kvelden. Kjendistrener David Kirsch er kjent for sitt treningsopplegg og blir kalt «Master of the Ass» i Hollywood. Han leies inn av flere Hollywodstjerner for å få dem i perfekt form før Oscar-utdelingen. Om kjendisene har nok tid, begynner de treningsopplegget over én måned i forkant, men gjennomsnittlig legger er de inn hardtreningen to til tre uker før den store kvelden. Men da trener klientene til gjengjeld to harde økter hver eneste dag.

Treneren og klienten tar utgangspunkt i hvilken kjole som skal brukes, og legger opp treningen etter det.

- Jeg ønsker å sørge for at de synlige områdene er på sitt beste, og vi tenker alltid på at kameraene legger til noen kilo på kroppen. Det kan ikke være noen dissende områder på kroppen foran kamera, sier Kirsch.

I tillegg til treningen bruker stjernene oppstrammende hudpleiebehandlinger og får daglig massasje for å kvitte seg med avfallsstoffer. En annen populær behandling før Oscar-utdelingen, kalles «Suddenly Slimmer Body Wrap». Det er en behandling hvor stjernene pakkes i i bandasjer som er gjennomfuktet av en spesiell mineraloppløsning, som skal fjerne avfallsstoffer og overflødig vann fra kroppen. Etter behandlingen brukes stjernene en spesiell treningmaskin. Behandlingen skal fjerne flere centimeter av kroppen, og er ideell før man skal på den røde løperen.

Draperte kjoler er hot akkurat nå!Se kjolene fra SAG-Awards

Spanx

Siden Spanx ble lansert i 2000, har det oppstrammende undertøyet blitt et must i enhver Hollywood-garderobe. Spanx er undertøyet som gir stramme lår, hofter og rumpe og flat mage på sekunder. I tillegg er undertøyet konstruert slik at ingen sømmer eller kanter synes under selv den strammeste kjole.

Spanx er en veldig viktig medhjelper på Oscar-utdelingen. Personlig trener David Kirsch forteller at populariteten til Spanx og annet «superundertøy» har forandret forberedelsene til den røde løperen. Før var det mye fokus på lår, rumpe og mage, mens nå er det spesielt armer, skuldre og rygg som prioriteres under treningen.

Spanx lanserer nå hold-in for menn!Les mer her!

Streng diett

I tillegg til treningsopplegget, følger stjernene en streng diett i ukene før Oscar-utdelingen. David Kirsch forteller at de fleste stjernene går på «Master Cleanse»-dietten hele uken før. Den mye omtalte og kritiserte eksremtdietten er en faste hvor man kun drikker juice laget av sitronsaft, cayennepepper, lønnesirup og vann.

Oz Garcia er ernæringfysiologen til blant annet Hillary Swank og Heidi Klum. I ukene før den store kvelden setter han klientene sine på en streng diett. Hvetemel, havregryn, smør, mat som inneholder mye stivelse, rødt kjøtt og ferdigmat er strengt forbudt.

I stedet spiser klientene gresk yoghurt, protein i form av hvitt kjøtt, tunfisk og bønner, i tillegg til grønnsaker, nøtter, egg og bær. Kaffe byttes ut med minst fire kopper grønn te om dagen og tranebærjuice. Denne dietten skal hjelpe kroppen å kvitte seg med overflødig vann, bygge muskler og balansere blodsukkeret. Men man får ikke fråtse i de «lovlige» matvarene heller. Maten skal fordeles over seks små måltider som skal spises jevnlig utover dagen.

Skrubber huden med diamanter

Huden må gløde på den røde løperen, både i ansiktet og på kroppen. Sonya Dakar er en av de mest populære hudspesialistene i Hollywood, og har listene fulle i ukene før Oscar. Stjerner som Madonna, Drew Barrymoore og Gwyneth Paltrow står i kø for å få hennes stjernebehandling, som koster 6,000 kroner per gang. Den ekstravagante behandlingen inneholder blant annet peeling med diamantpartikler og laserbehandling. I ukene før Oscar-utdelingen kommer stjernene hver dag for behandlingen, som avsluttes med en ekstra spesialbehandling samme dag som utdelingen. Dette skal gi et optimalt grunnlag på huden før sminken legges.

Et annen populært inngrep før Oscar-utdelingen, er Botoxinjeksjoner. Dette er et giftstoff som sprøytes inn under huden og lammer musklene slik at rynkene glattes ut. Før Oscar-utdelingen velger mange stjerner å sprøye inn Botox også i armhulene for å unngå synlige svettemerker på kjolen mens de fotograferes.

I månedene før Oscar-utdelingen,merker også de plastiske kirurgene ekstra stor pågang. Et populært inngrep er «One Stitch Facelift», som løfter løs hud og fester det med ett sting under hårfestet på hver side av ansiktet. Det gir et løft uten at det ser for tydelig ut, og skal være en favoritt blant stjerner i slutten av 30-årene.

Det mest populære behandlingen før Oscar-utdelingen, er ifølge kirurg Dr Cameron Rokhsat å fylle inn Radiesse i huden. Radiesse er et formende stoff som skal glatte ut smilerynker, skape høyere kinnbein og en mer framtredende hake.

Også smilet må være perfekt på den røde løperen. Bleking av tennene er en selvfølge før Oscar-utdelingen, og stjernene bruker den aller nyeste og dyreste teknologien for å få tennene blendende hvite.

Makeup og hår er viktig på rød løper.Se de vakreste fra Golden Globe her!

Kjole, hår og sminke

Det koster å se ut som en superstjerne. Frisøren og makeup-artisten er to av de viktigste personene for at stjernenes Oscar-kveld skal bli vellykket, og for å jobbe med de beste må man betale for det. For å leie en hårstylist i toppsjiktet må man ut med mellom 12,000 til 25,000 kroner dagen, og de beste makeup-artistene koster rundt 25,000 kroner og oppover per dag.

VG Nett følger Oscar-utdelingen natt til mandag.Les mer her!

Den siste trenden på makeup-fronten, er å bruke en egen øyevippekspert for å få perfekte øyenvipper. Jennifer Lopez begynte trenden da hennes vippeekspert brukte løsvipper laget av revepels på vippene under en tidligere Oscar-utdeling. Vippene lages spesielt til klienten, og lages av mink- og ekornpels i forskjellige farger. Resultatet er tykke vipper laget av supertynne hår, noe som gir ultraglamorøse øyenvipper.

Andre ekstravagante metoder som brukes, er å spraye ekte gull i håret for å få det til å skinne ekstra i blitslyset. Ellers benytter nærmest samtlige av stjernene seg av løshår denne kvelden. Stjerner som Jennifer Aniston og Gwyneth Paltrow bruker eksklusive clip-on extensions, som enkelt kan festes av og på.

Kjolen er likevel det aller viktigste på den røde løperen, og allerede før selve utdelingen starter begynner terningkastene å rulle. Det gjelder å jobbe med de beste stylistene, som har tilgang på de vakreste og mest eksklusive kjolene. Også det koster mye penger, stjernene må belage seg på å betale fra 40,000 kroner dagen og oppover for å jobbe med de aller beste.

Få looken til stjernene!Festfine frisyrer du kan fikse selv

Kilder: Forbes, Boots.com, Allure, Elle.com

Relevante artikler videre:

Skal du på fest?Prøv en kul partymakeup

Alle jenter bruker mascara!Finn du riktig mascara for deg

Liker du knallfarger?Slik bruker du dem

Smink deg som verdens mest sexy!Stjel looken til Megan Fox

Publisert: