Hvordan se bra ut i varmen

Sommer er en herlig, men utfordrende tid på skjønnhetsfronten. Hold deg vakker i sommervarmen med disse tipsene.

Mari Glans
Publisert:

Enten man er i sydligere strøk på ferie eller er så heldig å få oppleve en av de få dagene med varmt sommervær her til lands, er det en utfordring å holde både hår og sminke i sjakk i varmen.

Det største problemet er at man svetter, noe som gjør det vanskelig å se bra ut med sminke. En annen utfordring er luftfuktighet, som gjør hårete brusete og vanskelig å håndtere.

Sminke

Svette og puddersminke er en ganske dårlig match, som gjør at sminken vil stripe og kake seg sammen. Når det er ekstra varmt ute lønner det seg å bruke kremprodukter. Disse blander seg mer med huden enn pudder, som legger seg utenpå. Bytt til kremrouge og kremøyenskygger. Det er også en fordel å droppe pudderet og heller satse på blotting papers for å matte ned huden. Foundation smelter ofte bare av i varmen. Her kan du heller bruke en farget dagkrem eller et lett lag mineralpudder i ansiktet.

Klar for shorts?Slik får du lekre ben

Blank hud

Luftfuktighet, varmen og solkrem gir en hud som nærmest konstant er blank. Det er likevel en del ting man kan gjøre for å forhindre mye av blankheten. Velg solkremer som er oljefri og har en mattende effekt. Gjerne kjøp en gelévariant for å unngå den fete hinnen i ansiktet.

Tre oljefrie solkremer.Få tips på Maris blogg!

Et annet produkt er en mattende base som kan legges på ansiktet alene eller under makeup. Som sagt er pudder vanskelig å bruke når man svetter, så ha alltid med blotting papers (mattende papir) i vesken når du er ute.

Brusete hår

Både luftfuktighet og bading i saltvann gjør håret til et mareritt å håndtere. I tillegg skades håret like mye av solen som huden vår gjør. Produkter med UV-filter er et must når man er ute i solen. Prøv også å unngå å ha håret i saltvann, men hvis du gjør det er det viktig å vaske håret godt når du er hjemme igjen. Avslutt gjerne med en fruktighetsgivende hårkur etterpå, siden saltet tørker ut håret.

Om du lett får brusete hår i varmen, er også fuktighet løsningen. Bruk en rik balsam beregnet for tørt eller brusete hår. Unngå produkter som inneholder alkohol og varmebehandling så mye som mulig. Bruk gjerne pleiende produkter som skal virke over natten, eller er leave-in produkter og anti-frizz serum din beste venn i varmen.

Sommerens heteste leppefarge!Her er den!

Relevante artikler videre:

La neglene synes i vår!Her er de hotteste neglefargene

Stor moteguide!Her er trendene som gjelder til våren

Lilla er hot på øynene i vår!Slik får du looken

Den hotteste hårfargen!Platinablond vår

Publisert: