Vogue Scandinavia ansetter fire fra Norge

BLIR MOTEREDAKTØR: Rawdah Mohammed har landet en prestisjefylt jobb i skandinaviske Vogue.
BLIR MOTEREDAKTØR: Rawdah Mohammed har landet en prestisjefylt jobb i skandinaviske Vogue. Hallgeir Vågenes

Når den internasjonale motebibelen nå lanseres i Skandinavia for første gang, er fire norske navn med på laget.

I fjor sommer ble det kjent at de skandinaviske landene får sitt første, samlede Vogue. I redaktørrollen sitter svenske Martina Bonnier, men frem til nå har det vært stille rundt hvem andre som skal skape motebibelens skandinaviske versjon.

Nå er det imidlertid kjent at fire norske navn skal være med. Celine Aagaard blir «sustainability expert», Marianne Theodorsen ansettes som «handbag expert», Betty Bachz blir «eyewear expert». Sist, men slettes ikke minst, blir Rawdah Mohammed moteredaktør for Norge, melder motenettstedet Melk & Honning.

– Vi har holdt kortene tett til brystet lenge. Hun har allerede begynt å jobbe, og det er veldig gøy og stas. Det at hun faktisk er ansatt som redaktør gjør henne til en av de mest innflytelsesrike i den norske motebransjen, sier agent og manager Amar Faiz til MinMote.

PÅ CATWALKEN: Her går Rawdah Mohammed på catwalken for Max Mara. Nå blir hun moteredaktør.
PÅ CATWALKEN: Her går Rawdah Mohammed på catwalken for Max Mara. Nå blir hun moteredaktør. Antonio Calanni / AP

Rawdah Mohamed har på kort tid gjort seg kjent i den norske motebransjen. I 2018 var hun en av MinMotes nye it-jenter, og hun har siden prydet magasinforsider og hatt egen TV-serie på NRK.

Hun har også landet prestisjetunge modelljobber, og blitt håndplukket av legenden Carine Roitfeld.

Mohammed har kombinert motejobbene med jobben som vernepleier, og har tidligere uttalt til MinMote at hun ikke ønsker at mote skal være hele livet hennes.

Celine Aagaard er en erfaren kvinne i den norske motebransjen. Hun er gründer av merket Envelope1976, og har lang erfaring fra magasinbransjen.

Aagaard sin rolle i Vogue skal ha bærekraft i fokus, forteller hun til MinMote.

– Med erfaring som mangeårig redaktør og 18 år i magasinbransjen og nå som gründer av Envelope1976 håper jeg at jeg kan bidra til å fremme skandinavisk mote, nytenkning og innovasjon med fokus på bærekraft, sier Aagaard og fortsetter:

– Min rolle vil være å presentere nye uoppdagede merker fra Skandinavia, belyse nye materialer, og ikke minst inspirere til en mer transparent motebransje – i alle ledd. Vogue Skandinavia har som mål å fokusere tungt på det grønne skiftet i bransjen – og det er en ære å ha fått en slik rolle i Vogue.

EKSPERT: Celine Aagaard driver merket Envelope1976. Nå blir hun også bærekraftsekspert for Vogue.
EKSPERT: Celine Aagaard driver merket Envelope1976. Nå blir hun også bærekraftsekspert for Vogue. Janne Møller-Hansen/VG

Influencer Marianne Theodorsen, som blir veskeekspert for magasinet, sier til MinMote at hun er stolt.

– Jeg er utrolig stolt og glad over å få denne muligheten, og gleder meg skikkelig til å ta fatt på oppgaven, skriver hun i en melding.

Theodorsen skal dele alt som omhandler vesker og vesketrender. Hun tror at hennes uredde og fargerike stil, kombinert med at hun er over gjennomsnittet opptatt av vesker har landet henne rollen.

– Vi er så mye mer enn minimalisme og hygge, sier hun og påpeker at det er på «høy tid vi får et eget Vogue her oppe på berget».

Betty Bachz har i fem år drevet brillemerket Møy Atelier og er plukket ut til å dele sin ekspertise runt om alt som rører seg innenfor nettopp brille-markedet.
– Det er utrolig kult! Jeg er veldig ydmyk for at de tenkte på meg, og gleder meg skikkelig. Jeg er så glad for at Norden får sitt eget Vogue - det fortjener vi, sier hun på telefonen til MinMote om rollen i Vogue.

Bachz forteller at hun ukentlig skal levere artikler til Vogue Scandinavia, samt lage videomateriale.

Første utgave av magasinet kommer i august.

– Hos Vogue Scandinavia ønsker vi å jobbe med de største talentene og de mest innovative stemmene i Norden. Dette er første gangen et magasin har gjort det på denne måten og vi er utrolig stolte over teamet vi har satt sammen. Våre eksperter dykker dypt ned i materier som vårt publikum bryr seg om, innen emner som smykker, klokker, sko og selvfølgelig bærekraftighet, forteller sjefredaktør Martina Bonnier i en pressemelding, sitert av Melk & Honning.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?