Pernille hovnet opp etter vippebehandling: – Fikk helt sjokk

HOVNET OPP: Bildet til venstre viser hvordan Pernille Slettvoll Lauritsen så ut fire dager etter vippebehandlingen. Bildet til høyre ble tatt rett etter vippebehandlingen. Foto: Privat.

For Pernille Slettvoll Lauritsen (20) ble ikke vippebehandlingen slik hun hadde sett for seg.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Behandlingen vippeløft har den siste tiden blitt populær og en behandling mange sverger til. MinMote har også testet behandlingen som skal gi et åpent blikk, og sørge for at du kan droppe maskaraen i opptil en måned.

– Jeg tok vippebøy og tenkte at det skulle være en piff før festival. Nesten med en gang fikk jeg følelsen av at noe ikke var som det skulle. Det svei i øynene, men jeg kjøpte saltvannsdråper i håp om at det skulle hjelpe, sier Slettvoll Lauritsen.

Etter vippebehandlingen dro 20-åringen mot Stavern for å være med på Stavernfestivalen. Planen var at hun og vennene skulle være der gjennom helgen. Men ikke alt gikk slik som Slettvoll Lauritsen hadde planlagt.

– Jeg våknet natt til torsdag, og fikk helt sjokk. Øynene hadde hovnet så mye opp at jeg ikke så noen ting, sier hun til MinMote.

Det viser også legeerklæringen MinMote har fått tilgang til.

Etter at øynene hovnet opp kontaktet Slettvoll Lauritsen lege og ble deretter sendt til legevakten i Larvik. Der sier hun at hun fikk en sprøyte med kortison som skulle motvirke den allergiske reaksjonen senke hevelsen. På legevakten skal hun også ha fått beskjed om at hun kunne bli på festivalen, men valgte å reise hjem på grunn av hevelsen i ansiktet.

MÅTTE DRA HJEM: Slik så øynene ut et døgn etter vippebehandlingen. Foto: Privat.

MinMote har vært i kontakt med salongen Grefsen Hudpleie hvor Slettvoll Lauritsen gjennomførte behandlingen. Daglig leder Birgitte Sophie Vistung sier at de har registrert ett avvik av 242 vippeløft-behandlinger, men at hun ikke kan kommentere enkelte kunder.

– Allergiske reaksjoner kan dessverre forekomme, og dette er noe vi i vår bransje er oppmerksomme på. På et generelt grunnlag har vi særdeles få allergiske reaksjoner, da vi har fokus på å velge produkter fra anerkjente leverandører, sier Vistung.

Hun forteller videre at salongen journalfører eventuelle reaksjoner i etterkant av behandlinger, og at det rapporteres til produsenten av produktene som er brukt i behandlingen.

Etter at Slettvoll Lauritsen fikk den allergiske reaksjonen kontaktet hun salongen hvor hun hadde tatt behandlingen som kostet 900 kroner.

– De sa det var noe de ikke kunne gjøre noe med, sier Slettvoll Lauritsen.
Slettvoll Lauritsen har vippeextensions tidligere uten å reagere, men har aldri farget vippene.

– Legen sa at man aldri måtte finne på å gjøre sånne ting uten å vite at man tåler det, sier Slettvoll Lauritsen.

Seks dager etter vippebehandlingen hadde mesteparten av hevelsen har gått ned.
– Det er komisk at man gjør det for å se bra ut, også blir dette resultatet, sier hun.

Øyelege: – Ikke problem på lang sikt

Overlege Hilde Heger sier at om man opplever en allergisk reaksjon etter en vippebehandling bør man ta allergimedisin, eller bare vente til det går over av seg selv. Hun har selv sett en og annen som har fått en allergisk reaksjon på vippebehandling, og sier det er noe man risikerer ved å gjennomføre en slik type behandling.

– Det skal ikke være noe problem på lang sikt, og en slik reaksjon bør gå over på et par dager, sier øyelegen.

Anbefaler lappetest

Seniorrådgiverfor helsefag i Norges Astma- og Allergiforbund, Anna Bistrup, sier til MinMote at de har fått flere henvendelser angående allergiske reaksjoner ved vippebehandlinger. Hun sier at dette kan forebygges ved å ta en lappetest på om man tåler produktene som blir brukt, men at man aldri vet når en eventuell allergi vil slå ut.

– Jeg tror mange syns det kan virke tungvint, men det kan være lurt for å etablere at man ikke reagerer ved å ta en lappetest, sier hun.

Dersom du likevel opplever en allergisk reaksjon sier hun at det er viktig at man finner ut hva det er man har reagert på, og at man oppsøker lege og får behandling dersom man opplever en alvorlig reaksjon. Har du opplevd en reaksjon sier Bistrup at du bør avstå fra produktet eller behandlingen i fremtiden.

VG har tidligere skrevet at BRUKEN AV STOFFET METHYLISOTHIAZOLINONE (MI) I HUD- OG HÅRPLEIEPRODUKTER HAR ØKT KRAFTIG DE SISTE ÅRENE, og at mange nordmenn har fått plutselige allergianfall som følge av dette.
Les også: Birgitte (30) fikk allergisk reaksjon av vippeextensions

I forlengelsen av dette skrev MinMote at vippeextensions kan gi permanente skader.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.