Miley Cyrus poserer toppløs for abortsaken

LANSERER HETTEGENSER: Miley Cyrus lanserer en hettegenser i samarbeid med Marc Jacobs hvor fortjenesten går til Planned Parenthood. Foto: Pa Photos

Superstjernen (26) slår et slag for kvinners rettigheter til abort.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Miley Cyrus har teamet opp med det amerikanske designeren Marc Jacobs om en eksklusiv rosa hettegenser. Hele fortjenesten av hettegenseren skal gå til organisasjonen Planned Parenthood som driver abortklinikker og som kjemper for kvinners rettigheter til å bestemme over egen kropp.

Den siste tiden har flere konservative delstater i USA vurdert eller innført anti-abortlover, noe Cyrus tydelig er imot.

Hun delte selv nyheten om samarbeidet på Instagram tirsdag hvor hun skriver blant annet «Kvinners rettigheter er menneskerettigheter» og «ikke tull med friheten min». På den rosa hettegenseren er det bilde av Cyrus hvor hun poserer toppløs med kun et par grapefrukter som dekker brystene.

Hettegenseren har en prislapp på 175 dollar, som vil si rundt 1500 norske kroner.

Cyrus får støtte fra flere kjendiser. Blant andre Demi Lovato har skrevet i kommentarfeltet «jeg vil ha!». Også søsteren Noah Cyrus har kommentert «vakker» og med en svart hjerteemoji.

KJENDIS

Miley Cyrus ville stilforvandling: Fra nakenstunt til glamour

Dette er ikke første gangen 26-åringen støtter Planned Parenthood. I 2016 samarbeidet hun også med Marc Jacobs om en billedserie hvor fortjenesten av fotografiene gikk til den veldedige organisasjonen.

Hun har også snakket ut om de nylige anti-abortlovene på sosiale medier, blant på Instagram story hvor hun ifølge amerikanske Elle sa «ingen mann skal lage lover som gjelder kvinners kropper».

Fikk du med deg Christina Fraas (@kirsebaerhagen) sitt abort-bilde som tok av på sosiale medier?:

Publisert: