- Føflekker hindrer aldringstegn

Mennesker med mange føflekker får færre rynker og har mindre risiko for å få beinskjørhet, ifølge nye studier.

Cathrine Elnan
Publisert:

Det finnes flere fordeler med føflekker, ifølge britiske forskere. De hevder at antall føflekker har en sammenheng med hvor fort kroppen aldres.

De fleste mennesker har mellom 30 og 40 føflekker på kroppen, mens enkelte har opptil 600. Nå har forskere ved Kings College i London foretatt en rekke undersøkelser hvor de har studert forholdet mellom føflekker og andre fysiske egenskaper.

Ifølge forskerne har mennesker med mange føflekker en hud som ser yngre ut, og de har også en sterkere benbygning. Grunnen til dette skal være at cellene fornyer seg oftere og raskere hos mennesker med mange føflekker, det skriver BBC.

– Vi har lagt merke til at pasienter med mange føflekker ofte har en mer ungdommelig hud, sier forsker Dr. Bataille Lead.

Lurer du på hvilken hudtype du har?Les mer om hudtyper her!

Sammenlignet tvillinger

Dr. Bataille la først merke til at mennesker med et stort antall føflekker var mindre utsatt for aldringstegn som rynker og kvisearr. I den siste studien, som besto av 1200 tvillinger, la forskerne også merke til at gruppen med flest føflekker var mindre påvirket av redusert beintetthet. Det vil si at tvillinggruppen med flest føflekker var mindre utsatt for benbrudd og beinskjørhet. De som hadde over 100 føflekker viste seg å være halvparten så utsatt for beinskjørhet som de med færre føflekker.

Men det er ikke bare fordeler som følger med føflekkene, de innebærer dessverre også en økt risiko for hudkreft og andre typer kreft.

Andre relevante saker:

Har du ringer under øynene? Lær hvordan du sminker dem vekk her!

Forsvinner sminken etter noen timer? Slik frisker du den opp!

Velg riktige produkter! Se opp for disse stoffene

Ønsker du friske roser i kinnene? Slik sminker du rouge

Publisert: