Tidenes mest ikoniske badetøy

Fra de klassiske Bond-pikene til den mer avslørende Borat, enkelte badedrakter husker man bedre enn andre.

Cathrine Elnan
Publisert:

Dette er badetøyet vi aldri glemmer.

Magasinet Instyle har kåret tidenes mest ikoniske svømmetøy, og dette er noen av dem. Så hvis du ikke har funnet sesongens rette badetøy ennå, kan du la deg inspirere av disse uforglemmelige badedraktøyeblikkene.

Pamela Anderson i «Baywatch» (1995)

Pamela Anderson ble raskt et sexsymbol etter at hun på nittitallet fikk rollen som «C. J» i hitserien «Baywatch». Den røde badedrakten med skyhøy beinskjæring ble et viktig kjennetegn for serien, og antrekket kan kanskje tilegnes noe av suksessen til både Pamela Anderson og «Baywatch».

Ursula Andress, «Dr. No» (1962)

Standarden ble satt for resten av Bond-filmene da Ursula Andress fikk rollen som den aller første Bond-jenta i 1962. Scenen hvor Andress kommer opp av vannet med den hvite bikinien og det matchende knivbeltet blir ofte omtalt som det mest berømte bikiniøyeblikket i historien.

Sacha Baron Cohen som «Borat» (2006)

Ikonisk? Ja. Sexy? Ikke så veldig. Med sin lysegrønne «man-kini», kombinert med grå sokker i brune skinnsko, ble strandtøyet til «Borat» verdenskjent. Plutselig var ikke den gode gamle speedoen så avskrekkende lenger.

På tide å ta speedoen fram igjen?Spedoeen gjør comback!

Angelina Jolie, «Tomb Raider» (2001 og 2003)

I Tomb Raider-filmene tilbrakte Angelina Jolie mesteparten av tiden i en hvit singlett og en svart shorts, men filmscenene hvor Jolie skiftet til svart bikini brant seg nok fast på netthinnen til mange av fansene.

Halle Berry, «Die Another Day» (2002)

Bikinisekvensen i Bond-filmen «Die Another Day» skulle være en hyllest til den første Bond-jenta, Ursula Andress. Og Halle Berrys uforglemmelige oransje bikini er tydelig inspirert av Andress’ bikini fra 1962, med det samme knivbeltet.

Demi Moore, «Full Throttle» (2003)

Rollen som den bitre eks-engelen i «Charlies Angels: Full Throttle» markerte et comeback for Demi Moore, og mange ble imponert over formen til 41-åringen da hun vendte tilbake til rampelyset.

Beskytt huden din i solen!Her er de beste soltipsene

Cameron Diaz, «Full Throttle» (2003)

Demi Moore var ikke den eneste som kunne vise fram en sprek og veltrent kropp i den andre «Charlies Angels»-filmen. Cameron Diaz fikk i rollen som den snille engelen «Natalie» ha på seg en snøhvit bikini, og motsetning mellom god og ond ble gjort enda tydeligere gjennom fargekontrastene på bikiniene til Diaz og Demi.

Carrie Fisher, «Return of the Jedi» (1983)

Etter at hun ble fanget av «Jabba the Hutt» i «Return of the Jedi» fra 1983, ble «Prinsesse Leia» tvunget til å gå med en liten gullbikini. Antrekket gjorde henne til et sexsymbol på åttitallet, og kopier av det såkalte slavekostymet blir fremdeles solgt på diverse nettbutikker. «Prinsesse Leias» gullbikini ble også tema i en episode av serien «Friends», hvor fantasien til «Ross» ble oppfylt da kjæresten «Rachel» kledde på seg drakten.

Bo Derek, «10» (1979)

– Hun var kanskje det beste som kunne ha skjedd for salget av badedrakter, sier moteredaktør Rubenstein i Instyle Magazine. Bo Derek skrev seg inn i badedrakthistorien med den hudfargede drakten og de blonde flettene.

Finn bikini til den kroppsfasong!Framhev dine beste sider

Vendela Kirsebom i «Sports illustrated», (1993)

Vår egen Vendela Kirsebom fikk sitt endelige gjennombrudd som modell da hun prydet forsiden av «Sports Illustrated» i 1993 med denne spenstige sølvfargede bikinien.

Marilyn Monroe (1957)

Marilyn Monroe var allerede et ikon på denne tiden, men disse badedraktbildene gjorde henne til et enda større sexsymbol. Bildene som er tatt på stranden med den hvite badedrakten står igjen som en av Norma Jeans mest berømte fotoshoots.

Raquel Welch, «One million years B.C», (1966)

Det mest ikoniske badetøyet er ikke alltid det mest praktiske. Raquel Welchs prehistoriske bikini ville ikke vart lenge i vannet, men den har allikevel blitt kjent som en av de mest uforglemmelige bikiniene gjennom tidene.

Relevante artikler videre:

Slik ser du bra ut på bilder!Lær tipsene her

Rett fra jobb til fest?Gjør dagantrekket festklart på 1-2-3

Denne fargen gjør deg eldre!Finn ut hvilken farge det er

Publisert: