Prinsesse Deena kaster kongelig glans over moteukene

FEMININ: Prinsesse Deena Abdulaziz holder seg alltid tro til sin egen stil, som er feminin og elegant. Foto: Getty Images/All Over Press

Hun holder en lav profil, men når den saudiarabiske prinsessen Deena Abdulaziz gjester moteukene, er det med kofferten full av fantastiske designerklær og eksklusive smykker.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er høysesong for fantastisk gatemote, ettersom moteukene i New York, London, Milano og Paris tiltrekker seg fashionistaer fra hele verden. Blant Hollywood-stjerner, it-jenter, designere og modeller dukker det iblant opp en og annen velkledd prinsesse.

Eksklusiv klokke-clutch

De er imidlertid ikke alltid like lett å kjenne igjen, noe saudiarabiske prinsesse Deena Abdulaziz er et godt eksempel på. Hun skriker aldri etter oppmerksomhet, men blir likevel ofte fotografert hastende på høye hæler fra et moteshow til et annet. Det er ikke vanskelig å forstå; den mørkhårede prinsessen oser av eleganse, klasse og stil med sine nøye utvalgte luksusantrekk.

DOBBELT OPP: Prinsessen brukte ikke én, men to clutchvesker til det ellers enkle antrekket under New York Fashion Week. Den klokkeformede vesken er fra Charlotte Olympia. Foto: Getty Images/All Over Press

For bare noen dager siden ble hun tatt bilde av i New York iført et hvitt midi-skjørt, oppkneppet skjorte, skinn-pumps, klokke-clutch fra Charlotte Olympia og et lass med armbånd. Øynene var sotet med kraftisk sort øyenskygge.

«Med tilbehør som dette, trenger hun ikke engang bruke prinsessetittelen for å få oppmerksomhet», skriver Huffington Post.

DETALJER: Prinsesse Deena Aljuhani Abdulaziz velger ofte en klassisk silhuett. Her på moteuken i New York i jakke fra Alaïa og skjørt fra Creatures of the Wind. Foto: Getty Images/All Over Press

Butikkeier

Men Deena Abdulaziz er unektelig nettopp det – en ekte prinsesse. Ektemannen, prins Abdulaziz Bin Nasser Abdulaziz Al-Saud, traff hun ifølge Huffington Post i 1996 og da de to giftet seg var den moteinteresserte bruden kledd i Alaïa. Hun driver dessuten sin egen luksusbutikk, «D'NA», som fører merker som The Row og Alexander Wang.

Prinsessens stil kan kort beskrives som feminin, men alltid tekkelig. Hun kler seg gjerne i lange skjørt eller kjoler med A-fasong og markert midje, samt skyhøye stiletter. Når det gjelder farger holder hun seg gjerne til en naturlig palett med mye hvitt og beige, men spriter gjerne opp et antrekk med knallfarget neglelakk.

DESIGNERVENN: Prinsessen har gode kontakter i motefiffen. Her er hun på Carine Roitfelds bokfest under Paris Fashion Week med sammen med designeren Giambattista Valli. Foto: Getty Images/All Over Press

I Vogue

Det samme gjør hun med glitrende tilbehør. Prinsesse Deena Abdulaziz har en imponerende samling armbånd, klokker og ringer, som hun gjerne lesser på med. «More is more» ser ut til å være slagordet når det gjelder armbåndene, som gjerne kommer fra Tiffany, Erickson Beamon eller andre eksklusive smykkedesignere.

Av klær går hun i alt fra Christopher Kane til Alaïa og Peter Pilotto, for å nevne noen av favorittmerkene.

- Jeg tenker ikke over et antrekk for mye. Da mister man sjarmen og det gøyale. Når alt kommer til alt, handler det jo om å kle seg ut, sier prinsessen til Vogue.

FAVORITT: Den sorte og hvite clutchvesken er en gjenganger i flere av prinsesse Deena Abdulaziz' antrekk. På Suno-visningen i New York brukte hun den til limegrønne bukser og topp. Foto: Getty Images/All Over Press

Den upåklagelige motesansen har nemlig skaffet henne en reportasje i prestisjetunge Vogue, hvor hun lar magasinet være med på å pakke til moteukene.

- Noen ganger får jeg for eksempel for meg at jeg elsker en veske så mye at jeg bare må bruke den. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg bare må. Og som regel fungerer det når jeg da setter den sammen med et antrekk. Slik synes jeg det bør være, forklarer hun.

Publisert: