Charlotte Thorstvedt blir moteansvarlig i norsk magasin

Etter en hektisk periode med jobb og studier i utlandet, gleder Charlotte Thorstvedt (26) seg til et A4-liv i Oslo som moteansvarlig i DetNye.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I sommer leverte hun masteroppgaven i sosialantropoligi, før hun gikk løs på programlederjobben for VGTV- og FEM-serien «Stylistene» i Stockholm. På nyåret tar den profilerte TV-kjendisen en helt ny karrierevending: Hun blir moteansvarlig i et av landest mest kjente mmotemagasiner, DetNye.

- Det føles helt fantastisk! Det er virkelig en tillitserklæring, og jeg hadde ikke forventet å få et slikt tilbud. Jeg har jo alltid vært opptatt av mote, så det skal bli spennende å virkelig ta steget inn i motebransjen, sier Thorstvedt til minMote.

Hun skal først ha en måned med opplæring, før hun begynner i den nye stillingen hvor hun skal vikariere for Rubi Therese Sørvik i et år. Jobben innebærer en rekke oppgaver som å style moteserier, lage shopping-guider, intervjue designere og representere bladet på ulike tilstelninger.

- Hva tenker du om å få så mye ansvar, uten å ha noe motemagasinerfaring?

- Det blir helt nytt for meg å være motejournalist, men jeg har jo masse journalisterfaring fra MTV og mitt eget musikknettsted, hvor jeg har gjort hundrevis av intervjuer, sier Thorstvedt.

For kort tid siden skrev minMote om norske motemagasiner, som mottar gratis smøreturer og etterpå omtaler produktene de har blitt presentert for. Thorstvedt har enda ikke tatt stilling til hvordan hun vil forholde seg til slike tilbud.

- Det har jeg ikke gjort meg opp noen tanker om enda, men det får jeg sette meg inn i litt nærmere, sier hun.

Siden hun slo gjennom som programleder på MTV har Thorstvedt blitt et profilert, norsk TV-ansikt. Hun har ledet «X Factor», vært gjestedesigner for Bik Bok, gitt ut sitt første DJ-album og var i sommer med på å lansere musikknettstedet Hissig.no, hvor hun også har vært redaktør.

- Du er ikke redd for å ta deg vann over hodet med så mange prosjekter?

- Nei, og det er derfor jeg har sagt fra meg redaktøransvaret i Hissig.no. Jeg er utrolig stolt av hva vi har fått til, men jeg har vel innsett at jeg ikke kan gjøre alt på en gang.

Nå gleder Stavanger-jenta gleder seg til å ta fått på en mer rolig tilbærelse enn på lenge i Oslo, hvor også komiker-kjæresten Henrik Thodesen (32) bor.

- Det blir veldig hyggelig å jobbe og bo i Oslo igjen, det er jo det som er hjem for meg. Jeg gleder meg faktisk til å ha en ordentlig jobb med faste rutiner og en mer stabil hverdag. Endelig litt mer A4, rett og slett, sier Thorstvedt.

Det var sjefsredaktør i DetNye, Mari Midtstigen, som hentet inn Thorstvedt til den gjeve stillingen. Hun har stor tro på at Thorstvedt vil

– Hun er et kjent fjes for vår målgruppe og har en god personlig stil. Så det blir veldig spennende å se om hun kan overføre det til magasinformat.

– Hun får en stor rolle med mange viktige oppgaver for magasinet, sier Midtstigen.

- Hvorfor ikke velge noen med mer moteerfaring til en slik stilling?

- Jeg hadde ikke ansatt Charlotte hvis jeg ikke hadde trodd at hun kom til å gjøre en god jobb. Og selv om hun ikke har stylisterfaring er hun jo veldig flink til å style seg selv! Rollen formes jo også i stor grad av den som sitter der, så det skal bli spennende å se hvordan hun løser det, slår Midstigen fast.

Publisert: