Fransk motehus vil se kvinner i «tøfler» - sjekk Célines komfortable kleskolleksjon

Det franske motehuset Cèline presenterte i går sin nyeste kleskolleksjon. Det var modellenes fottøy som vekket mest oppsikt.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Designhuset Céline tok en helomvending da de presenterte sin neste vår- og sommerkolleksjon for moteeliten i Paris i går. Motehuset som er kjent for sin stramme og minimalistiske stil viste nemlig en langt mer avslappet kleskolleksjon enn tidligere. På catwalken kom modellene i løse og ledige antrekk i kombinasjon med tøffel-liknende fottøy.

Elisa Røtterud, moteredaktør i Cosmopolitan, er imponert over designen motehuset presenterte, men de store sandalene drapert i plysj falt ikke helt i smak.

– Slike tøfler kan du stjele på hoteller, sier Røtterud til minMote.

Moteredaktøren beskriver kolleksjonen som nyromantisk, urban og gotisk. Hun mener Céline viste en langt mer feminin og romantisk sommerkolleksjon enn tidligere.

– Jeg digger det! Dette er helt klart en favoritt for sommeren. Dessverre tillater ikke lommeboken det, men kjedebutikkene kommer nok til å kopiere denne stilen raskt, avslutter Røtterud.

I etterkant av showet sa den kvinnelige sjefdesigneren, Phoebe Philo (39), at hun hadde latt seg inspirere mens hun gikk gravid.

– Det handler om femininitet, det å være varsom og gi støtte. Jeg var gravid da jeg designet denne kolleksjonen og støtte betyr mye når man går gravid, sa Philo backstage melder Yahoo News. Dette forklarer motehusets fokus på komfortabel, feminin design.

Céline har i løpet av de siste årene markert seg med sin toneangivende design og ikoniske vesker og sko. Det har også vært et av de mest kopierte motehusene verden. Om Célines siste kolleksjon kommer til å inspirere kjedebutikkenes kleskolleksjoner gjenstår å se.

LES OGSÅ: Denne neglelakken koster 1,4 millioner kroner

LES OGSÅ: Dolce & Gabbana svarer på rasisme- beskyldningene

Publisert: