Hevder Champagne-vask gir perfekt nyttårshår

vaske håret champis

Amerikanske frisørsalonger og skjønnhetsguruer mener champagne er det som skal til for å oppnå et voluminøst og glansfullt hår til nyttårsaften. Norske eksperter er imidlertid uenige.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
vaske håret champis

CHAMPIS: Alexandre Bonnet Grande Reserve Brut, 160 kroner på Vinmonopolet. Foto: Produsenten

vaske håret champis

HÅRIKON: Skuespilleren Blake Lively har en misunnelsesverdig manke, og så godt som alltid perfekte bølger og glans. Foto: Getty Images

Vil du gå inn i det nye året med en spesielt passende skjønnhetsbehandling? Romjulens kanskje mest glamorøse hårbehandling er intet mindre enn å skylle håret med champagne. Det skal ifølge amerikanske Elle, Allure og Fox News Magazine ikke bare gi en helt spesiell glans, men også volum på grunn av kullsyren.

Champagne skal visstnok sprite opp blonde lokker og gjøre fargen misunnelsesverdig freshere. Ifølge motemagasinet skal man vaske håret på vanlig måte med sjampo og balsam, så når håret er vått og nyvasket skal du skylle det med en nyåpnet flaske med champagne. Du trenger ikke så mye, kun ett glass. Husk å skylle håret lett med varmt vann etterpå for å unngå alkohollukt.

Hvorfor ikke gå for en lekker flette på nyttårsaften?Sjekk ut denne enkle, glamorøse frisyren!

Fukt håret istedenfor

EKSPERT: Andrés Kløvstad er hårstylist og kjendisfrisør hos salongen Inch i Hegdehaugsveien.Foto: Christian Blakstad

Føler du deg ikke helt komfortabel med å skylle håret med de luksuriøse boblene, har kjendishårstylist Andrés Kløvstad på salongen Inch, et godt alternativ til deg. Kløvstad har ikke hørt om denne behandlingen før, og holder seg til mer kvalitetssikre metoder.

- Jeg ville heller gått over håret med en rensesjampo og tatt en solid hårkur med masse fuktighet for å oppnå glans til nyttårsfrisyren, sier han til MinMote.

Kløvstad mener dette er en god løsning nå som statisk hår er et faktum.

- Siden håret blir utsatt for varme og kulde om hverandre på denne tiden av året, blir det veldig fort tørt og livløst. Fuktighet er det eneste som hjelper. Pass på å skylle ut kuren ordentlig så du får stylet håret slik du vil på nyttårsaften, uten at frisyren detter sammen på grunn av all fuktigheten. Og husk å bruke masse hårspray om du har krøllet håret, sier Kløvstad og legger til:

- More is more på en slik dag.

Les også:10 fantastiske festfrisyrer

hårprodukter

Frizz Ease fuktighetsmaske til håret hos vita.no, 111 kroner. Foto: Produsenten

hårprodukter

Shine round brush fra nelly.com, 99 kr. Foto: Produsenten

Føn håret med rundbørste

Kløvstad får støtte av frisøren Linh Le, innhaver av Linh Le Stylist.

- For å oppnå volum og glans vil jeg anbefale en god fuktighetsmaske. Det vesentlig på denne årsiden når det er kaldt og veldig tørr luft, sier hun.

Le forteller det kan være lurt å style håret med en hårspray med hold som gir mye volum hvis du vil oppnå en sofistikert og glamorøs look.

- Hvis du ønsker mer volum og glans etter du har stylet håret med volumspray, bør du føne håret med en rundbørste til slutt og avslutte med en tekstur-spray.

Publisert:

Finn mer innhold om: