Omer Bhatti gjør som Kanye - velger kvinneplagg

BRUKER KVINNEPLAGG: Kanye West opptrådte i 2011 med denne skjorten fra franske Céline. Under kveldens episode av Norske Talenter bruker dommer Omer Bhatti denne genseren fra kvinnekolleksjonen til Isabel Marant. Foto: Getty Images/Thomas Reisæter

Norske Talenter-dommer Omer Bhatti (28) går i kveldens episode med en genser fra Isabel Marants vårkolleksjon.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Når dommerpanelet i Norske Talenter går på skjermen i kveld er antrekkene satt sammen av en profesjonell stylist – med unntak av Omer Bhattis. Artisten omtaler seg selv som meget moteinteressert, og ville velge ut antrekkene selv.

– Det var slik jeg kom over den genseren. Jeg så etter noe jeg kunne ha på meg under sendingene, sier Bhatti til minMote.

– Jeg har alltid fulgt med på motevisninger, og gjennom kjæresten min har jeg blitt interessert i Isabel Marant.

Bhatti forteller at han blant annet likte samarbeidskolleksjonen den franske designeren hadde med Hennes & Mauritz i fjor høst.

– Også liker jeg denne nye kolleksjonen, der hun har hentet inspirasjons fra blant annet japanske Fujiyama.

Liker ikke kjønnsskille

Genseren tilhører egentlig den franske designerens damekolleksjon, men kombinert med et par lyse jeans og Air Jordan-sko glir den rett inn i Bhattis hip-hop-inspirerte stil.

– For meg har ikke det noe å si. Det hadde blitt akkurat det samme som å si at langt hår er for jenter, og kort hår er for gutter. Jeg går i det jeg føler meg komfortabel med, sier den 28 år gamle artisten.

Bhatti er ikke alene om å være en mann i dameklær. Blant annet har rap-geniet Kanye West flere ganger vist seg i plagg fra damekolleksjonen til franske Céline.

– En person jeg ser opp til er Kanye West. Jeg liker musikken hans, stilen hans og det han står for. Det handler om ikke å bry seg om hva andre synes, man går i det man liker. Det er derfor jeg ville velge mine egne antrekk under Norske Talenter. Jeg er en hip-hop-gutt, jeg ville ikke sitte der i skjorte og slips.

Amerikanske Kanye West har den siste tiden gjort seg selv til et navn i moteverden, gjennom sitt arbeid med det franske klesmerket A.P.C. Bhatti røper at også han nå har fått muligheten til å prøve seg i motebransjen.

– Klesmerket Les Deux likte hvordan jeg framstilte plaggene deres, og har spurt meg om jeg vil samarbeide med dem.

Nordmannen skal designe et begrenset antall capser for det danske klesmerket, og beskriver det som en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg elsker capser, og går i det hele tiden. Hadde det ikke vært for at jeg ikke får lov hadde jeg brukt dem under sending også.

Passformen avgjør

Bhatti sier at genseren fra Isabel Marant ikke er det eneste plagget fra en kvinnekolleksjon i garderoben. Han mener passform og snitt har mye å si for om plagget fungerer like bra på begge kjønn.

– Det er ingen som hadde sett at Isabel Marant-genseren var en damegenser, med mindre de hadde visst det fra før, sier Bhatti.

Han kjenner flere menn som blant annet kjøper damebukser, på grunn av den smalere passformen. Det finnes imidlertid noen huskeregler.

– Om man skal kjøpe en damebukse bør man sjekke at lommene ikke er for små, og det bør ikke være en bukse som går langt opp i livet. Ikke overdriv, man må prøve seg litt fram, sier han.

Publisert: