Lady Gaga hyllet Mette-Marits hattedesigner

Philip Treacys nye kolleksjon får vi neppe se på kongelige hoder. Hattedesigneren viste både skumle apehoder og gule smilefjes på catwalken.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Philip Treacys hatter har prydet hodene til alt fra kronprinsesse Mette-Marit til hertuginne Kate. Modisten er svært populær i de kongelige kretser, men det stopper ham ikke fra å sjokkere med sitt design.

For første gang på 13 år viste Philp Treacys søndag frem en ny hattekolleksjon under London Fashion Week. Denne gangen hadde han latt seg inspirere av Michael Jackson.

Som en hyllest til den avdøde popkongen, valgte Treacy utelukkende å bruke fargede modeller på catwalken – med unntak av Lady Gaga som åpnet showet iført et stort, rosa slør.

Modellene var iført Jacksons klær, som ifølge Huffington Post for anledningen var lånt fra en av hans kostymedesignere.

Irene Myrbostad er leder for foreningen for norske modister og hattedesignere. Hun mener Treacy er eksepsjonelt dyktig.

— Michael Jackson er jo berømt for å ha hevet musikken sin til de høye kunstneriske sfærer, og det samme kan absolutt sies om Philip Treacy og hans design. Hodeplaggene kommer som et overraskelsesmoment med sitt store volum, og dette gjør at hodeplaggene også kan oppleves mer som skulpturer. Grunnen til hans ikoniske status tror jeg er basert på to ting; utsøkt design kombinert med spektakulære show, sier Myrbostad.

Etter Lady Gagas catwalk-opptrenden tok artisten plass på første rad, ved siden av designeren selv. På hodet hadde hun en rund blomsterkreasjon.

— Lady Gagas blomsterhatt er vel nærmest en hjelm, men av det mer sarte og poetiske slaget? Lady Gaga så også stilig ut på catwalken innhyllet i rosa slør. Denne måten å bruke slør på har jeg absolutt sansen for, sier Myrbostad.

Til tross for at Philip Treacy ikke har vist under London Fashion Week på en årrekke, har kjendiser og kongelige vært trofaste kunder hos den ikoniske modisten.

Forrige måned dukket milliardærarving Kathrine Fredriksen opp på Øvrevoll Galoppbane i anledning Norsk Derby, iført en hatt signert nettopp Philip Treacy. Kronprinsesse Mette-Marit har flere hatter laget av modisten i sin garderobe – blant annet en variant som også er sett på Victoria Beckham.

LES OGSÅ:Dette blir neste års sommermote

LES OGSÅ:Charlotte Thorstvedt blir programleder for «Stylistene»

LES OGSÅ:Slik gir du sommergarderoben et lengre liv

Publisert: