«Norske» Chrissy Teigen mener retusjering er «det verste»

FLOTT MODELL: Chrissy Teigen, som er halvt norsk, er ofte å se på rød løper-tilstelninger, og gjør modelljobber blant annet for Sports Illustrated, Vogue og Cosmoplitan. Foto: Getty Images/ wenn.com

 Til tross for at hun jobber i en bransje hvor bilderetusjering er vanlig, synes modell Chrissy Teigen det er ubehagelig å bli «photoshoppet».

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Det er et velkjent fenomen i motebransjen at bilder blir kraftig retusjert, noe som tidvis har høstet krass kritikk fra flere hold. Blant annet har flere Victorias Secret-modeller tidligere tatt bladet fra munnen og sagt at de er lei av å bli retusjert til det ugjenkjennelige.

- Det er det verste

Chrissy Teigen, den halvt norske modellen som er gift med artist John Legend, har gjort store jobber for blant annet Sports Illustrated, Vogue, Esquire, Glamour og Cosmopolitan. Den vakre amerikaneren som er kjent for sin glødende hud, kaster seg nå på bølgen, og forteller at hun ikke trives med å bli retusjert på bilder, skriver Huffington Post.

– Sports Illustrated gjør minimalt med retusjering. Andre publikasjoner derimot… De gjør en masse, sier hun i et intervju med Reddit.

– Jeg har sett meg selv bli «photoshoppet» før. Det er det verste, sier hun videre i intervjuet.

Uenighet om retusjering

I fjor høstet det norske motemagasinet Det Nye kritisert for å ha retusjert et bilde av den svenske bloggdronningen Isabella «Blondinbella» Löwengrip. På magasinforsiden ble både fargen på buksen og hudtonen forandret, noe som vakte reaksjoner fra presseetisk hold, og hos Löwengrip selv.

Det finnes derimot magasiner som gjør det motsatte av resten av bransjen. Det amerikanske mote- og livsstilsmagasinet Verily, nekter å trykke bilder hvor modeller og intervjuobjekters ansikt og kropp er retusjert. De mener at retusjerte bilder bidrar til at kvinner får et dårligere selvbilde.

Da tidligere barne, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) i fjor høst vurderte å jobbe for påbudt merking av retusjerte bilder i reklame og pressen, hadde ELLE-redaktør Signy Fardal ingen tro på forslaget.

Publisert: