Kronprinsesse Mary strålte i fløyel på nyttårsfest

Kronprinsesse Mary (39) stilte i en tettsittende fløyelskreasjon med lange ermer på den tradisjonelle nyttårsfesten på Amalienborg i København.

1. nyttårsdag var det duket for stor kongelig galla i den danske hovedstaden. Og mens høygravide prinsesse Marie måtte melde avbud, stjal Mary oppmerksomheten i en rød fløyelskreasjon.

LES OGSÅ:Mary og Madde glitret på New York-ball

Den vinrøde kjolen har lange ermer, bred hals og et belte med glitrende spenne i livet samt slep.

Rundt halsen hadde Mary et tungt kjede med elefant-anheng og dette er den eneste kvelden i året dette kjedet blir brukt, forklarer kongeekspert Kjell Arne Totland.

- Både dronning Margrethe og kronprinsesse Mary bar aftenkjoler vi har sett før. Mary bar også utsøkte arvesmykker i rubiner og diamanter etter enkedronning Ingrid til sin langermede kjole.

Og dette er eneste kvelden i året de kongelige kvinner bærer den fornemme elefant-ordenen i kjede rundt halsen, sier kongeeksperten.

LES OGSÅ:Årets prinsessefarge - velger julerødt hele året

Herrene bærer også elefant-anhenget rundt halsen denne kvelden, sier Kjell Arne Totland.

Kronprins Marys ektemann, prins Frederik (43), bar også en rekke medaljer på sin uniform. Han bar dessuten den tilhørende stokken i gull, samt en hatt med gullfjær.

- Nyttårskuren og nyttårstaffelet i København er en gammel tradisjon. Da kommer det offisielle Danmark til Amalienborg slott i grand galla for å utveksle nyttårshilsener med dronning Margrethe og hennes familie og etterpå er det stor gallamiddag. De kongelige herrer er alltid i sine staselige uniformer med ordener og dekorasjoner, nesten som hentet ut av en operette, sier kongeekspert Totland.

LES OGSÅ:Sjekk prinsessen i billigskjørt fra H&M

Uniformen og tilbehøret til prins Frederik blir imidlertid harselert med i internasjonale medier.

På nettstedet til den britiske avisen Huffington Post skrives det om gallaen under tittelen «ja, folk kler seg faktisk slik fortsatt» og i artikkelen kontanteres det at de kongelige er langt fra som vanlige mennesker i klesveien.

Likevel var det kronprinsesse Mary som stjal showet i sin ettersittende kjole. Hun matchet fløyelskjolen med en stor clutchveske i samme farge, samt sorte pumps og et stort diadem.

LES OGSÅ:Hvitt og asymmetrisk på bryllupsfest

Den danske dronningen Margrethe bar på sin side en knallfarget kreasjon i korall, sammen med store smykker, pels og rød leppestift.

Mary hadde dessuten mye å ta igjen - i fjor måtte hun melde avbud fordi hun ventet tvillinger med kronprins Fredrik.

Denne gangen var det imidlertid prinsesse Marie som måtte stå over festen, ettersom hun og prins Joachim skal bli foreldre i slutten av januar eller begynnelsen av februar, skriver Svenskdam.se.

LES OGSÅ:Mette-Marits beste moteøyebllikk i 2011

Følg journalisten på Twitter her!
untitled link

Hvordan var din opplevelse i dag?