Dette bør du shoppe og droppe fra Isabel Marants H&M-kolleksjon

ISABEL MARANT FOR H&M: Den franske designeren har innlemmet flere av sine klassiske signaturplagg og tilbehør i kolleksjonen for billigkjeden. Både frynsestøvlettene, volangerkjolen og skinnbuksen med snøring i siden er plagg Marant har vist fram i sine tidligere kolleksjoner. Foto: Produsentene
Oda Marie Midbøe
Publisert:

Om bare få uker blir det hard kamp om kul, parisisk design når Isabel Marants H&M-kolleksjon slippes i butikk og på nett. Dette bør du shoppe og droppe fra kolleksjonen.

Isabel Marants visning tidligere i år høstet lovord fra kritikerne, og forventningene til den franske designerens kolleksjon for H&M har vært skyhøy. Elle-stylist Caroline Skjelbred mener kolleksjonen var med på å bygge opp billigkolleksjonen som slippes 14. november.

- Det rocka mot det feminine og det sorte mot det hvite går igjen i begge kolleksjonene. Det er flere av H&M-plaggene jeg får enda mer lyst på nå, etter å ha sett hennes vårkolleksjon for 2014. De sorte skinnbuksene med snøring og paljettbuksene står øverst på ønskelisten min, sier hun til minMote.

Les også: Her er H&Ms nye designsamarbeid

minMote-leder Sonia Huanca Vold tror Marants parisiske design vil gjøre stor suksess.

- Dette kommer nok til å bli den designerkolleksjonen som klarer å samle lengst kø utenfor H&M-butikkene. Kolleksjonen oser av Isabel Marant, og flere av plaggene er som tatt ut fra hennes tidligere kolleksjoner, sier minMote-lederen.

SHOP: Fra øverst t.v: Sort kjole med gjennomsiktige mønsterdetaljer, 999 kr. Øredobber, 199 kr. Sorte skinnstøvletter med frynser, 1999 kr. Hvit topp med gjennomsiktige mønsterdetaljer, 799 kr. Mønstret silkebluse, 799 kr. Belte med blå og røde detaljer, 399 kr. Belte i metall, 399 kr. Sort skinnbukse med snøring i siden, 2499 kr. Foto: Produsentene

Selv har Huanca Vold lagt sin elsk på de sorte og hvite plaggene fra kolleksjonen.

- De klassiske Marant-plaggene som broderte topper og kjoler får du brukt i mange sesonger fremover. Det samme gjelder frynsestøvlettene som har den typiske Marant-hælen og skotuppen. Skinnbuksene med knyting koster riktignok mye, men til gjengjeld måtte du sannsynligvis betalt nærmere 10.000 for en tilsvarende variant fra designerens eget merke, sier hun, og legger til:

- Favorittilbehøret mitt er beltene - spesielt det med perler.

Kolleksjonen består av en stor vidde av klesplagg som inkluderer skinnbukser, Marants karakteristiske volanger i både kjoler og skjørt, utsmykkede og etnisk-inspirerte jakker, samt basisplagg som enkle t-skjorter og sweatshirts. Også flere sko og tilbehør som belter og smykker er å finne i kolleksjonen.

DROPP: Fra øverst t.v: Jakke i sølv, kr 1299. Mønstret bukse, 799 kr. Ullgenser i sort og hvitt, 999 kr. Sort bukse med glidelåsdetaljer, 999 kr. Mønstret genser, 349 kr. Utsmykket jakke med etniske detaljer, 2999 kr. Armbånd, 199 kr. Foto: Produsentene

Det er imidlertid ikke alt Vold mener det er verdt å stå i kø for.

- Jeg ville ikke kjempet for de overprisede sorte buksene eller de mønstrete basisplaggene. Den sølvfargede jakken er kjempefin, men jeg har flere ganger sett originalen fra Isabel Marant til en rimelig penge på eBay så jeg ville heller gått for den.

Kolleksjonens dyreste plagg faller heller ikke i smak hos minMote-lederen.

- Den er stiv og ubehagelig å ha på og koster altfor mye til å være et H&M-plagg. Jeg ville heller spart bittelitt til og kjøpt en jakke fra designerens egen kolleksjon.

GULL OG SØLV: Fra øverst t.v: Gullkjole, 999 kr. Pumps, 1499 kr. Tynt gullskjerf, 399 kr. Topp, 599 kr. Skjerf med frynser, 299 kr. Mønstret gullbukse, 799 kr. Halskjede, 299 kr. Skjørt, 699 kr. Paljettbukse, 1999 kr. Foto: Produsentene

Flere plagg, tilbehør og sko er i metalliske farger som sølv og gull, og minMote-leder Vold mener den franske designeren har klart kunsttykket å tilføre eksklusivitet til de metalliske plaggene i H&M-kolleksjonen.

- Metalliske plagg kan lett se litt billige ut hos kjedebutikkene. Her er materialet på gullplaggene svært tynt, noe som er med på å gjøre dem mer delikate. Skulle jeg valgt ett av plaggene, måtte det blitt gullkjolen. Toppen og buksen er ikke like anvendelige, og kan fort bli hengende ubrukte i skapet. For dem som våger kan disse paljettbuksene bli kule til fest med en hvit skjorte og et par spisse, sorte pumps.

MØNSTERMANI: Fra øverst t.v: Silkekjole, 999 kr. Silkebukse, 799 kr. Kjole, 999 kr. Skjørt med drapering, 699 kr. Silkeskjørt med volanger, 599 kr. Topp, 599 kr. Foto: Produsentene

Selv om mønster har vært i motebildet over lengre tid, mener Huanca Vold at en ikke trenger å kaste seg over alle mønsterplaggene. Rysjeskjørtet som har vært et av Marants signaturplagg er litt oppbrukt, mener minMote-lederen.

- Rysjeskjørtet er typisk Isabel Marant, og har lenge vært å finne i ulike versjoner hos de rimelige kjedebutikkene. Skal du gå for noen av mønsterplaggene, ville jeg valgt det smale skjørtet og den matchende toppen med draperte ermer. De ser ut som en kjole om du bruker dem sammen, men er også anvendelige hver for seg, sier hun.

BASISPLAGG: Fra øverst. t.v: Grå sweatshirt, 499 kr. Bukse, 499 kr. Mønstret topp, 299 kr. Hvit topp, 299 kr. Mønstret singlet, 249 kr. Svart topp, 399 kr. Hvit singlet, 249 kr. Hvit genser, 349 kr. Foto: Produsentene

Huanca Vold mener det ikke er vits i å kjempe med nebb og klør om de enkle basisplaggene i kolleksjonen, som hun mener man uansett kan finne til en rimelig penge og i god kvalitet året rundt.

- Basisplaggene til Isabel Marant pleier å ha en god passform - man kan imidlertid finne dem på salg mot slutten av hver sesong, så jeg ville ikke kjempet så veldig om disse plaggene. Det eneste basisplagget jeg ville tatt meg om jeg kom over det er den hvite t-skjorten, sier Huanca Vold.

KÅPER OG CARDIGANS: Fra øverst t.v: Sort kåpe med dobbelknepping, 1999 kr. Grå kåpe, 1499 kr. Mønstrete kardigan, 1299 kr. Sort jakke, 1499 kr. Sort og hvit ullKardigan, 1299 kr.

Selv om Marant er viden kjent for sin mønsterbruk og etniske inspirasjon, mener Vold at de mønstrede jakkene i kolleksjonen blir i meste laget.

- Jeg ville styrt unna de mønstrete jakkene – de er store og voldsomme og man kan derfor lett gå lei av dem. Den grå frakken er enklere å bruke og har et snitt som er veldig riktig denne sesongen.

Marant ble tidligere i høst kritisert av den britiske moteskribenten Liz Jones for kun å lage klær for veldig tynne og unge jenter. Flere mote-profiler i Norge tok derimot Marant til forsvar.

Den franske designeren har sitt tilholdssted i Paris og har vært en favoritt blant kjendiser i en årrekke. Hun er kjent for sine tilbakelente og uanstrengte plagg som ofte er inspirert av western og etniske mønstre. Marant har tidligere uttalt at hennes mål som designer er at kvinnene som kjøper klærne hennes skal føle at plaggene har vært i klesskapet i årevis.

Publisert: