Over og ut for Manrepeller

SATT SPOR: Leandra Medine har for mange vært en viktig og annerledes stemme i den internasjonale motebransjen. Nå legges motemagasinet hun startet ned. Foto: NTB.
SATT SPOR: Leandra Medine har for mange vært en viktig og annerledes stemme i den internasjonale motebransjen. Nå legges motemagasinet hun startet ned. Foto: NTB.

Leandra Medine (31) skal ha informert de ansatte om sluttpakker på en Zoom-møte. 

Torsdag kveld bekreftet Medine overfor The Cut at motesiden hennes gjennom ti år, Manrepeller/Repeller, legges ned for godt. Det var Business of Fashion som først omtalte saken, og kunne melde om at Medine hadde informert de ansatte i et Zoom-møte mandag denne uken.

– Jeg bekrefter at Repeller, tidligere Manrepeller, kommer til å legges ned og at de ansatte blir tilbudt sluttpakker. Firmaet har stått på egne økonomiske ben siden oppstarten for ti år siden, da det var en moteblogg. På grunn av økonomiske begrensninger er vi ikke i en posisjon hvor vi kan drifte videre, sier Medine til The Cut.

For noen måneder siden gikk Leandra Medine, gründeren bak Manrepeller, ut på Instagram og innrømmet at hun ikke har vært god på å skape et flerkulturelt miljø innad i bedriften sin. Hun har også blitt kritisert for å diskriminere ansatte og ikke bry seg om mangfold.

A post shared by Leandra Medine Cohen (@leandramcohen)

Medine meldte på Instagram at hun skulle ta et steg tilbake, og siden skiftet navn til Repeller. Medine lovet også i brevet at de skulle ansette flere folk så mangfoldet i Repeller ble bedre. Nå er magasinet historie.

Inspirert mange

Leandra Medine har i ti år skilt seg ut i mengden og kjørt en personlig og annerledes stil enn sine kolleger i motebransjen. Manrepeller startet som en blogg, og ble senere et motenettsted for stilrapporter, inspirasjon og motekuriosa. Hun startet Instagram-trenden «One Legged Selfie», og har inspirert mange med sin spesielle og fargerike stil.

De siste årene har hun delt personlig fra mamma-livet med sine to tvillingdøtre. Hun er gift med Andy Cohen, som også har vært involvert i driften av Manrepeller. Familien bor i New York, og det er uklart hva Medine skal gjøre videre.

Hvordan var din opplevelse i dag?