Juliane Snekkestad fronter norsk undertøyskampanje

MODELL: Juliane Snekkestad fra Tønsberg jobber både som modell her i Norge og i London. Nå fronter hun Bik Bok sin nye undertøyskampanje. Foto: Bik Bok

– Juliane er en grepa, ålreit jente som ikke har noen nykker, i motsetning til mange andre i denne bransjen, sier modellmamma Eivor Øvrebø om modell Juliane Snekkestad (24), kjæresten til Marius Borg Høiby (23). 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Blant modellene som fronter den nye storsatsningen til Bik Bok, kampanjen «Her body», er Juliane Snekkestad, som har vært sammen med Marius Borg Høiby i flere år.

Snekkestad viser blant annet et hvitt og et lys lilla undertøysett stylet med tennissokker og sneakers, samt en singlet stylet med grå joggebukser. 24-åringen har jobbet som modell i mange år, for blant andre store merkevarer som Nakd, Asos og Nelly.

MinMote har forsøk å komme i kontakt med Juliane Snekkestad uten å lykkes.

JOBBET LENGE: Eivor Øvrebø i Team Models forteller til MinMote at Snekkestad har vært en del av modellbransjen siden hun var 14 år. Foto: Bik Bok

Bik Bok, som tidligere har fått krass kritikk for å fremme for små størrelser, viser i denne kampanjen uretusjerte bilder, ifølge merket selv. Strekkmerker og ulik hudfarge på modellene er også en del av uttrykket.

– Juliane er grepa uten nykker

Team Models er byrået som representerer Snekkestad. Eier og modellmamma Eivor Øvrebø forteller at Snekkestad er en «proff modell og en grepa og ålreit jente».

– Julianne har vært i bransjen veldig lenge, jeg møtte henne for første gang da hun var 14 år. Hun er en person som møter når hun skal, jobber hardt, får jobben gjort og er like blid. Juliane er en grepa, ålreit jente som ikke har noen nykker, i motsetning til mange andre i denne bransjen. Hun er veldig proff, og en fin person, sier Øvrebø.

NYHETER

Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad i Vogue

Foto: Bik Bok

– Snekkestad fronter en kampanje for et merke som later til å fokusere mer på det naturlige enn tidligere. Bildene skal ikke være retusjerte og strekkmerker er synlig på bildene. Er dette en trend akkurat nå?

– Her har kunden valgt ulike modeller til å gjøre jobben. Juliane ble booket inn for to dager til masse ulike klær, ikke bare som undertøysmodell. Hun er ung og er heldig som ikke har strekkmerker, sier Øvrebø og fortsetter:

– Denne bransjen og hva som er inn og trendy har svingt opp og ned i alle de årene jeg har jobbet med dette. I disse dager ser vi at bransjen preges av mange forskjellige typer, så akkurat nå gjelder det, og neste år kan det være noe annet. Det svinger hele tiden. Når det er sagt, alle kan ikke bli modeller. Sånn er det bare, sier Øvrebø.

Eivor Øvrebø, modellmamma og eier av byrået Team Models. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

– Hun vil være seg selv, ikke noen andre

Snekkestad og Borg Høiby skal ha møttes under studier i Los Angeles og senere flyttet sammen til London. Mens Snekkestad jobbet som modell, fikk Borg Høiby jobb i det britiske magasinet Tempus, der han ble presentert som «style editor».

Tidligere i desember samme år meldte Se og Hør at han mistet jobben som følge av at magasinet ble avviklet. I romjulen meldte VG at han hadde fått ny jobb og at han i januar og februar i år, skal jobbe i i salgs- og markedsavdelingen i selskapet Selvaag Bolig.

A post shared by Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

I januar 2019 ble det kjent at Snekkestad og Marius Borg Høiby hadde kjøpt bolig sammen i Tønsberg, der Snekkestad er fra.

– Hva slags fremtid ser du for Snekkestad som modell?

– Juliane tar de jobbene hun får og er som jeg sier, veldig proff. Hva slags fremtid hun ønsker seg har vi ikke snakket om. Hun er fri og ledig til å ta jobber og kan jobbe så lenge hun gidder. Da hun var litt yngre var hun litt mer hissig på å få et stort marked som modell - nå bor hun i Norge, og har fortsatt god kontakt med modellbyrået i London, sier Øvrebø.

– Hva er hennes styrker som modell?

– Hennes største styrke er at hun er så profesjonell. Hun vil gjerne være seg selv, og ikke noen andre. Sånn har hun vært siden hun var 14 år. Men hun har fått kjeft av meg for at hun soler seg for mye. Disse Tønsberg-jentene er så brune vet du, det er fint, men ikke bra for huden. Men Juliane må få lov til å ha egne meninger og selvfølgelig. Jeg kjefter litt på alle, jeg, sier Øvrebø og ler.

Foto: Bik Bok

Tidligere i sommer kom det frem at den norske butikkkjeden eid av Varner-gruppen aldri har hatt så røde tall som nå. Det siste året har kjeden blødd penger, skriver e24.

Publisert: