En duft av vår

Både friske og stilfulle dufter preger våren og sommeren. Slik finner du din duftfavoritt.

Rikke Monsen
Publisert:

Det blir lysere utendørs og våren blomstrer frem. En vårparfyme kan bidra til å forsterke denne følelsen, med friske og litt lettere duft. En tendens er at disse duftene inneholder frukt og blomsternoter eller mindre tre- og kryddernoter.

- Vi ser at trendene denne sommeren er ganske todelt; enten svært friske og feminine eller tyngre og fashionpreget, forteller sortimentsansvarlig hos Esthetique, Mari Rognstad.

Slik får du vårens hotteste negler!Les saken her.

La duften synke inn

Når du prøver på en parfyme eller duft, så må du ha i tankene at duften utvikler seg i tiden etter du har sprayet den på.

- De første notene du kjenner er toppnotene, som gjerne er friske noter, som gradvis vil bli svakere og nesten forsvinne, ettersom hjertenotene etter hvert vil gjøre seg gjeldende. Etter hvert vil hjertenotene ta farge av bunnotene, som gjerne inneholder ingredienser som sitter ekstra lenge på huden, og sammen danner de parfymens karakter. Denne vil fremtre ca. 30 minutter etter påføring, påpeker Rognstad til minMote.

Hvor lenge en duft holder seg etter den er sprayet på avhenger av hvilken konsentrasjon duften har.

-Varigheten av de forskjellige notene er avhengig av konsentrasjonen av duften. Sterkere konsentrasjon betyr lenger varighet. After Shave er den svakeste konsentrasjonen. Deretter øker intensiteten med Eau de Cologne, så Eau de Toilette, deretter Eau de Parfum og til sist Parfum som er ren parfyme. Selv om denne graderingen følges av alle i parfymeindustrien, vil blandingsforholdene kunne variere fra produsent, slik at en Eau de Toilette fra en produsent kan være sterkere enn en Eau de Parfum fra en annen produsent.

Toppbloggerne deler sine vårtips!Få tipsene her.

Luktesansen kan spille deg et puss

Er du på jakt etter en ny parfyme denne våren, er det flere gode tips å følge. Ifølge ekspertene er det nemlig lurt å både prøve litt forskjellig og ha litt tålmodighet, før du bestemmer deg for hvilken duft som passser deg.

- Et tips er å prøve en ny parfyme hver dag, hvis man har flere alternativer, og se hvordan de utvikler seg, da duftene forandrer karakter gjennom dagen. Spør gjerne noen i din omgangskrets hva de synes, siden din egen luktesans kan spille deg et puss, i og med at du er parfymen din nærmest, og du vil kjenne den ekstra godt.Prøv alltid parfymen på huden og vent en stund før du tar en endelig avgjørelse om du liker den eller ikke.

Gode råd for vellykket parfymering. Få tipsene her!

Relevante artikler videre:

Kjøp favorittduften på nett!Her er de beste nettbutikkene for duft

Disse parfymene bruker stjernene!Se favorittene her

Duft som en kjendis!Flere og flere kjendiser lanserer egen duft

Publisert:

Finn mer innhold om: