Danse-Nadya på motefest tre uker etter fødselen

«Skal vi danse»-danserinne og kjoledesigner

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Nadya Khamitskaya (29) ble mor for under tre uker siden, men lot ikke det hindre henne i å velge en åletrang og sexy silkekjole på den røde løperen torsdag kveld.

- Dette er mitt favoritteksemplar av «den lille sorte», sier Khamitskaya til minMote.

Hun valgte dristig tilbehør til den asymmetriske kjolen: En stor hatt, veske med dyreprint og ankelstøvletter.

Nøye på maten

TV-danserinnen ble mor for første gang for 10. mars, men gikk likevel for en tettsittende kjole i sort silke fra sitt eget merke, Venti Uno, på Cosmo Awards.

- Jeg tror hovedgrunnen er at jeg har vært i veldig god form under svangerskapet og ikke minst før svangerskapet, forklarer Nadya til minMote.

- De forklarte meg på sykehuset at de fleste som er godt trent før graviditeten, klarer å komme tilbake i god form relativt raskt. I mitt tilfelle er det sikkert snakk om gode gener også. Jeg er nok heldig. Moren min var også sånn etter å ha født meg. Jeg gikk heller ikke opp mange kilo under svangerskapet, fortsetter hun.

Dansekjendisen trente mye både før hun ble gravid, og siden hun var i full sving med «Skal vi danse» de første månedene av svangerskapet, holdt hun et høyt aktivitetsnivå også da.

- Jeg trente masse de første seks månedene. Men det er viktig å nevne at jeg også er nøye på maten. Jeg har ikke spist potetgull eller drukket brus siden jeg ble gravid. Det høres nok klisjéaktig ut, men jeg spiser sunt. Selv om jeg til tider har vært sliten, så har jeg ikke skjemt meg bort med usunn mat. Jeg har i stedet valgt frukt. Det viktigste er uansett at babyen får i seg sin mat, og enn så lenge får han bare min melk, forklarer Nadya og fortsetter:

- Jeg ammer mye, og da går man jo raskt ned i vekt. Jeg har så smått begynt å trene igjen også, men det blir mest spasering til og fra jobbforpliktelser. Jeg har ikke vanlig mammapermisjon på samme måte som andre, forklarer danseren og designeren, som er selvstendig næringsdrivende.

- Jeg går mye, fra lager til lager og fra møter til møter.

I I FORM PÅ REKORDFART: Nadya Khamitskaya smilte fra øre til øre på fest tre uker etter fødselen. Foto: Frode Hansen Fødte i kjole - Jeg går alltid i kjole, gravid eller ikke. At jeg nettopp har født er ingen hindring, dessuten har alle kjolene mine litt stretch i seg, så kjolen tilpasser seg kroppen min, sier Khamitskaya. Selv på fødestuen stilte Nadya i favorittantrekket - kjole og høye hæler. - Jeg elsker å ha på meg kjole enten det er på rød løper eller på sykehuset, ler danserinnen. - Deilig å pynte seg På Cosmo Awards var også tidligere kjendisredaktør Ellen Arnstad. Den tidligere kvinnebladredaktøren ble også mor for tre måneder siden, og stilte i lårkort kjole kjøpt i Cannes. - Jeg har brukt korte skjørt med stretch i under graviditeten, men denne fikk jeg ikke på meg. Så det var veldig gøy å kunne ta den fram nå - det er jo så deilig å pynte seg, sier Arnstad til minMote. Hun hadde skodd seg med skyhøye pumps fra norske Batlak og Selvig. - De er helt fantastiske, et av de flotteste parene jeg har, sier Arnstad, som fastslår at hun ikke har trent seg tilbake i form etter fødselen. - Jeg hadde ikke noe lyst til å trene når jeg var gravid og har ikke hatt mulighet i etterkant. Men nå skal jeg begynne litt for å komme i form, sier hun. Kjolevenninner De to mødrene har begge en forkjærlighet for vakre kjoler, og Nadya har tidligere fått oppdraget med å kle opp Ellen. Under Nåløyet-utdelingen i fjor var Arnstad konferansieri en asymmetrisk kjole fra Nadyas merke Venti Uno. - Den var helt nydelig, sier Arnstad.
Publisert: