Kates garderobe har kostet prins Charles om lag en million kroner

Hertuginne Kate har etablert seg som et moteikon og fått mye skryt for sin bruk av rimelig design. Nå viser det seg at antrekkene det siste året er verdt om lag en million kroner.

Ifølge britisk presse har hertuginne Kates garderobe hittil i år kostet prins Charles om lag 330.000 kroner, men den totale summen for klesforbruket de siste tolv månedene er langt høyere. Daily Mail hevder at Kates eksklusive garderoben har en prislapp på hele 988.754 kroner. I følge nettstedet skal prins Charles ha tatt regningen på Kates antrekk til alle hennes offentlige tilstelninger, men hvem som har betalt hennes klær til privat bruk er uvisst.

Videre skriver nettstedet at hertuginnen ikke burde beskyldes for å være ekstravagant, fordi hun i motsetning til en rekke andre kjente personligheter aldri tar i mot gaver eller reduserte priser.

LES MER: Hertuginne Kate på gjenbrukstoppen – bruker klær fra studietiden

– Etter den søte kløe følger den sure svie, sier man - og det er tydelig at hvetebrødsdagene og fredningstiden nå er over for hertuginne Kate i britiske medier. Hittil har vi bare sett panegyriske artikler om hennes skjønnhet, stil og smak, men den aller siste tiden synes jeg å merke et lite "taktskifte" i pressedekningen. Bare den siste uken har vi sett artikler om hvor mye hun bruker på hår og sminke - og nå altså klær, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til minMote, men også han vil ta hertuginnen litt i forsvar:

– Det sier seg selv at Kate, som nybakt medlem av kongefamilien, har måttet gå til anskaffelse av en omfattende garderobe til bruk ved representasjon. Men selv synes jeg hun har veldig flink til å resirkulere sine plagg og bruke dem i nye kombinasjoner. Hun bruker mest klær fra britiske produsenter - ofte high street-konfeksjon. Og når det gjelder tilbehør som vesker og sko unngår hun de store internasjonale luksusmerkene og velger billigere, britiske merker.

Britene ser ut til å sette pris på hertuginnens garderobe og valg av klær til ulike anledninger. Pressen har ved flere anledninger understreket at hun er en god representant for det britiske kongedømme og at det er hennes jobb og vekke oppsikt og ta pusten fra folk i offentlige sammenhenger.

– Det er imidlertid klart at de store aftenkjolene hun forventes å opptre i ved offisielle anledninger hjemme og ute koster en del. Men jeg tror vi også vil få se disse kreasjonene igjen og igjen etter hvert, fortsetter Totland om Kates eksklusive garderobe, og legger til:

– Jeg synes det er flott at svigerfar Charles har tatt regningen for Kates representasjonsgarderobe dette første året. Men etter at William på 30-årsdagen forleden mottok arven etter mamma Diana - og ble en styrtrik mann, blir det nok han som fra nå av betaler klærne til sin kjære hustru.

LES OGSÅ: Prins Charles skriver om mote: – Jeg har gått i dress mesteparten av livet

LES OGSÅ: Mette-Marit selger klærne sine

Hvordan var din opplevelse i dag?