Disse forsidepikene solgte flest blader i 2011 - og se hvem som førte salget til bunns

Med Jennifer Aniston (42) og Sarah Jessica Parker (46) forsidepiker i 2011, var man garantert gode salgstall. Lady GaGa (25) og Kim Kardashian (31) derimot...

Ingrid Bruvik
Publisert:

Det kommer frem i Audit Bureau of Circulations årlige oversikt over bladbransjens salgstall «over there». I rapporten kan man blant annet se hvilke månedsutgaver som solgte best og verst i løpet av året som har gått.

Og resultatet er soleklart: De mestselgende magasinene er det bransjetravere som Aniston og Parker som står for.

Sarah Jessica Parker ga supre salgstall da hun prydet ELLEs januarutgave samt Vogues store augustnummer.

Aniston på sin side, sendte salgstallene til kvinnebladet Marie Claire til himmels i juli. Det samme gjelder ELLEs novemberutgave.

Dette er for øvrig ikke noen stor overraskelse. I mange år har Aniston vært den amerikanske bladbbransjens sikreste salgskort - dette gjelder spesielt kjendis- og sladderbladene som har opplevd sviktende salg de siste årene.

Les også: Jennifer Aniston: Håret mitt ble ødelagt av extentions. Her!

Nye fjes

Nykommere på listen over salgsutløsende stjerner er «Black Swan»-skuespiller Mila Kunis (28).

Hennes sexy GQ-forside i august solgte hele 205.000 eksemplarer, noe som er godt over magasinets gjennomsnitt og årsbeste.

Tidligere i året økte hun dessuten magasinet Ws salg med hele 15 %, ifølge WWD.

For å toppe det hele solgte februarutgaven av Cosmopolitan, 1,7 millioner eksemplarer, ifølge WWD.com.

Dette er 10 % mer enn hva de vanligvis selger i løpet av det første halve året i følge wwd.com.

På nedtur ?

Det er umulig å ta for seg magasinforsider uten å nevne realitystjernen Kim Kardashian, som for alvor begynner å bli overeksponert.

I 2010 stod hun for flere av USAs mestselgende bladforsider. Nå ser det imidlertid ut til at Kardashian-effekten er i ferd med å dabbe av.

For selv om Glamours februarutgave ble deres årsbeste og Cosmopolitans augustnummer solgte 1,8 millioner eksemplarer, har hennes andre forsider hatt labert salg.

Blant de mindre selgende nummerne er marsutgaven av Harper's og aprilutgaven av Self.

Fjorårets absolutt største forsidepike Lady Gaga skuffet også på et av sine mange cover i 2011 - nemlig Harper`s Bazaar oktobernummer hvor GaGa stiller uten sminke.

Til sist kan vi nevne at en annen som slet med å selge blader er Black Eyed Peas' Fergie. Allure hadde sine laveste salgstall med Fergie på front i juli.

Publisert: