Prislapp på Mette-Marits nye veske: 64.000 kr!

Kronprinsesse Mette-Marit (38) har utvidet sin eksklusive veskesamling med et av verdens gjeveste luksusprodukter: Hermès Birkin-bag.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det var under en samling hos UNAIDs hovedkvarter i Genève før helgen, at Mette-Marit viste frem sin nye designerveske, en mørkebrun skinnbag fra det franske luksusmerket Hermès.

VG får opplyst fra den norske Hermès-forhandleren at vesken, som er fra merkets Birkin-kolleksjon (i sin tid designet til ære for stilikonet Jane Birkin), har en utsalgspris på 64.000 kroner.

KJENDISFAVORITT

Hva Mette-Marit har betalt for sin veske vites ikke, ettersom det er en kjentsak at stjerner og kongelige mottar store rabatter og gaver fra de store motehusene, som «takk» for profileringen.

Slottet ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Birkin-vesken er med sin klassiske signaturdesign en stor kjendis- og kongefavoritt – og det er lange ventelister for å få tak i de mest populære modellene.

Veskene finnes i flere størrelser, og skal vi dømme ut ifra bildene har Mette-Marit skaffet seg en mellomstor variant.

Prisen på en Birkin-veske begynner på 60.000, mens de dyreste som er i forskjellige eksotisk skinnvarianter (som krokodille) koster over 100.000 kroner.

LES OGSÅ:Motepressen elsker Mette-Marit

Victoria Beckham har en hel samling, mens Eva Longoria, Kim Kardashian og de styrtrike jetset-søstrene Petra og Tamara Ecclestone alle hyppig fotografert med en Birkin på armen.

MILLIONSUM

minMote-leder Sonia Huanca Vold forteller at Hermès går for å lage de mest eksklusive veskene i verden.

- Nylig ble en rød Hermès-veske i krokodilleskinn solgt for over én million kroner på auksjon og det sier vel sitt. Veskene lages for hånd, og er elsket av stilikoner verden over. Victoria Beckham er nok den kjendisen med størst Hermès-samling, men også stilikoner som Olivia Palermo og Rachel Zoe sees ofte med Birkin-vesker, sier Vold, som selv har intervjuet kjendisstylisten Zoe.

– Hun beskrev sitt første Hermès-kjøp som sitt største moteøyeblikk, forteller Vold.

LES OGSÅ:Mette-Marit i ny Pucci-kjole

Vesken fra det franske merket er også populær i kongelige kretser. Et kjapt bildesøk viser at prinsesse Madeleine, kronprinsesse Victoria, prinsesse Marie-Chantal og kronprinsesse Mary alle har en Birkin-veske.

Motehusets kongelige historie strekker seg tilbake til Grace Kellys tid, da de laget den såkalte Kelly-vesken til ære for Monacos førstedame.

STATUSSYMBOL

Moteekspert i Costume, Randi Helene Svendsen, mener at vesken er et statussymbol.

– Vesken selges eksklusivt på Hermés-butikker og lages i begrenset antall, noe som selvsagt gjør den ennå mer begjært. Det er også kjent for å være flere års ventetid på noen av de mest eksklusive, sier hun til VG.

Den brune Birkin-vesken er for øvrig ikke Mette-Marits første Hermès-veske. Fra før har hun en lys turkis tøyvariant i modellen Garden Party, som koster 18.300 kroner.

LES OGSÅ:Derfor snakker ikke Mette-Marit om lukusmoten

Begge veskene har venteliste i Norge, får VG opplyst av forhandleren.

VG har tidligere skrevet om Mette-Marits mange vesker fra det italienske luksusmerket Prada. Da kom det fram at kronprinsessen har vesker til en verdi av over 200.000 kroner.

Slottet har tidligere uttalt at Mette-Marit får rabatt på flere av designerkreasjonene.

LES OGSÅ:Mette-Marit lot dronning Sonja skinne

LES OGSÅ:Victoria Beckham lei utseendefokuset: - La meg være i fred!

LES OGSÅ:Slottet nekter å stille ut

Publisert: