Sjekk kronprinsesse Victorias norske designerveske

NY VESKE: Hippie Grace-vesken var en gave Victoria som ble sendt for en drøy måned siden, forteller designeren bak merket til MinMote. Foto: NTB scanpix

Det er tobarnsmoren Toril Opsal Thorp (50) som står bak merket Hippi Grace, som svenske kronprinsesse Victoria (37) har begynt å gå med.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det var under et offisielt besøk i Haag i Nederland at kronprinsesse Victoria dukket opp med et budsjettantrekk fra H&M som hun matchet med en stor, svart skinnveske fra det norske merket Hippi Grace. Vesken ble raskt lagt merke til og omtalt av den svenske pressen.

NORSK VESKE: I en stripete blazer fra H&M og svart nøytralt skjørt, luftet kronprinsesse Victroia sin nye veske fra det norske merket Hippi Grace. Foto: NTB scanpix

Designeren bak merket, Toril Opsal Thorp (50), forteller til MinMote at hun må klype seg i armen etter veskeoverraskelsen.

- Jeg sendte vesken som en gave til det svenske kongehuset for rundt en måned siden, men ante jo ikke at kronprinsesse Victoria kom til å bruke den før jeg fikk tilsendt en artikkel fra svenske Expressen før helgen. Da oppstod det en fantastisk jubel kan du tro!

Veskemodellen heter Hippi Grace New York og har en prislapp på 2999 kroner. Thorp startet Hippi Grace i 2013, etter å ha hoppet av jobben som markedsdirektør i DnB.

MinMote har ikke lyktes i å få en kommentar fra Sveriges Kungahus.

Kjendis-ønskeliste

- Jeg er utdannet siviløkonom, men har alltid hatt en gründerdrøm i bakhodet. Ved en tilfeldighet kom jeg over en veskebutikk i en liten, spansk landsby i Andalucía og kom i snakk med familien som drev den. Siden møtet klarte jeg ikke la være å tenke på hvordan det hadde vært å starte noe eget, og kom frem til at jeg ikke kunne fortsette å gå gjennom livet og se meg over skulderen, sier Thorp og legger til:

OVERRASKET: Toril Opsal Thorp er gründeren bak det norske merket Hippi Grace som kronprinsesse Victoria nå bruker. Foto: Line Moen

- Det tok ni år før jeg turte å ta steget, og jeg tenkte flere ganger «hva er det jeg driver med?», men jeg er veldig glad for avgjørelsen nå.

Thorp beskriver kronprinsesse Victoria som en perfekt representant for merket, men har flere ønskekunder på listen.

- Victoria opplever jeg som smart, vakker og elegant - akkurat det Hippi Grace skal være. Det er selvfølgelig mange jeg ønsker skal bære veskene, og kronprinsesse Mette-Marit, Tone Damli og Jenny Skavlan står høyeste på listen. Fellestrekk ved disse damene er at de er bevisste, sterke kvinner som er klassiske med bohemske undertoner, akkurat det designet er ment for å være.

Les også: Kjæresten om Tone Damli: - Hun er mer sexy enn noensinne

Opptatt av skandinavisk design

HYGGELIG: Kongehusekspert Kjell Arne Totland påpeker Victorias hyppige bruk av skandinaviske merker. Foto: Frode Hansen/VG

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland synes det er hyggelig å se at kronprinsesse Victoria velger norsk design.

- Victoria har i årenes løp vært veldig flink til å profilere sitt hjemlands moteindustri - og hun har også ofte brukt plagg og tilbehør fra danske designere. Artig at hun nå også velger norsk. Jeg vet at Victoria i dag har en dyktig stylist som er spesielt opptatt av skandinavisk design, forteller Totland til MinMote.

Han påpeker kronprinsessens tidligere forkjærlighet for italiensk design, ikke ulikt vår egen kronprinsesse Mette-Marit.

- Både Victoria og søsteren Madeleine fikk for øvrig for noen år siden kritikk i svensk presse for sin forkjærlighet for italienske vesker og sko - og etter det har jeg registrert at særlig Victoria velger annerledes enn før.

Publisert:

Finn mer innhold om: