Mette-Marit på New York-galla i luksusgjenbruk

TRENDY PAR: Mens kronprinsesse Mette-Marit gikk for gjenbruk av en eldre designerkjole, stilte kronprins Haakon i trendy blå smoking. Foto: NTB Scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit (42) gikk for en gammel favoritt fra Alberta Feretti og trendy hårpynt under en norsk-amerikansk galla i New York denne uken.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kort oppsummert heter gallaen Norwegian-American Chamber of Commerce (NACC), og i løpet av kvelden deles det ut priser til kvinner som har utmerket seg i å fremme samarbeid mellom USA og Norge.

Mens Liv Ullman ble hedret for sitt arbeid med film og teater med den prestisjetunge Nora-prisen, Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Taalseth ble også hedret - og kronprinsparet kastet glans over det hele.

HØSTFARGER: Kronprinsessen møtte blant annet Anita Krohn Traaseth og Liv Ullmann på gallaen. Foto: NTB Scanpix

Flere prinsessekjoler? Se kronprinsessens Monaco-garderobe her

ANNERLEDES STYLING: Kronprinsessen matchet kjolen med gul veske og gule sko i kong Carl Gustafs 60-årslag i 2006. Foto: NTB Scanpix

MinMote har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Denne gangen valgte kronprinsesse Mette-Marit en kjole fra italienske Aberta Feretti. Kjolen er fra høst 2006-kolleksjonen, og det er ikke første gang Mette-Marit bruker den.

Blant annet ble den brukt da svenske kong Carl Gustaf feiret 60-årsdag i nettopp 2006, og under en veldedighetsmiddag i 2012.

Kronprinsessen - som de siste par årene har prøvd seg på en rekke trendy frisyrer som hårbånd og fletter - lott håret henge ned, med en stor brosje (inspirert av Dolce & Gabbana?) på hver side. I ørene hang store, glitrende øredobber.

Sminken var også superglam - sotede øyne, lange dådyrvipper og knall røde lepper.

DEATLJER: Kronprinsessen hadde store brosjer i håret. Foto: NTB Scanpix

Vi ser for øvrig ikke bort i fra at vi vil se mer av kronprinsessen i Alberta Feretti. Nå som kronprinsessens designervenn Peter Dundas har gått fra Pucci over til Cavalli (som er kjent for hakket drøyere kjoler enn det kronprinsessen foretrekker), er merker som Feretti som skapt for Mette-Marit: Mye lange ermer, blonder og lite utringning - akkurat det hun pleier å velge.

GLITRENDE: Mette-Marit lot det skinne i både ører og hår. Foto: NTB Scanpix
Publisert: