Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Hun blir MinMote-Sonias vikar

FAVORITTEN: Martine Lunder i topp fra Gina Tricot, 299 kr. Foto: Jørgen Klüver

Når Sonia Huanca Vold går ut i barselpermisjon, er det journalist Martine Lunder (25) som stepper inn som MinMote-leder. Her er hennes beste motekupp til våren.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

All produktomtale på MinMote er utelukkende basert på redaksjonelle vurderinger. I tråd med den digitale journalistikken lenker vi til butikkene der produktene er å få kjøpt. For produkter kjøpt gjennom SoBazaar får VG en andel av inntektene. Journalistene velger ut produktene de omtaler helt uavhengig av dette.

Våren er definitiv her, og sommeren nærmer seg med stormskritt. Denne sesongen er det 70-tallet som gjelder; blondekjoler, platåsandaler og slengbukser à l Charlie’s Angels. MinMote-journalist Martine Lunder har tidligere oppsummert vårens største trender, og i denne saken har hun plukket ut de beste kuppene akkurat nå.

– 70-tallet er virkelig stort denne våren, og nesten alle de store motehusene hadde hentet inspirasjon derfra i sine vårkolleksjoner. Det betyr at en haug med kule plagg er tilbake i motebildet, og det mest trendy av dem alle er slengbuksene, mener Lunder.

Her kan du se MinMote-Sonias gravid-favoritter!

Fronter Trendguiden

MinMote-leder Sonia Huanca Volds barselpermisjon begynner på senvåren. Vikaren hennes Martine Lunder er journalistutdannet fra Volda og har jobbet i VG siden 2011, først som rampelys- og nyhetsjournalist, deretter som journalist på MinMote.

Følg Martine på Instagram på @martinelunder.

I vår fronter hun også MinMotes VGTV-program Trendguiden, som har premiere i dag.

– MinMote er et spennende produkt å jobbe med. Misjonen vår er å gjøre mote tilgjengelig uavhengig av økonomi, fasong eller grad av moteinteresse. Samtidig er vi annerledes enn de andre kvinnemagasinene; kritisk, dagsordenssettene og meningsbærende - viktige verdier for meg, sier hun.

Se første episode av Trendguiden her:

Anvendelige plagg

I denne saken har Martine plukket plagg fra det hun mener er de fem heteste trendene denne våren. Én av dem er hvite blonder, og toppen i det øverste bildet er Lunders store favoritt.

- En blondetopp var noe av det første jeg sikret meg i vår - den passer til absolutt alt, og jeg skal til og med bruke den på 17. mai, når jeg tar av meg bunaden. Og det gjør ikke akkurat noe at den koster 399 heller, sier hun.

martines favoritter 3

Valentino spring/summer 2015. Foto:Getty Images

martines favoritter 3

Topp fra Gina Tricot. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk

I tillegg til blonder, er maxikjolen en stor trend denne våren. Den lange, florlette kjolen spilte blant annet hovedrollen hos Valentino, Chloé og Tommy Hilfiger – ikke akkurat merker som er kjent for å være rimelige.

Sjekk vårens fineste budsjettkjole og seks andre billigkupp!

– Det er gjerne de store motehusene som setter standarden og trendene, men i dag er kjedebutikkene ekstremt raske med å følge etter. Derfor er det ikke vanskelig å finne trendy plagg som ligner de på catwalken, til en liten brøkdel av prisen, sier Lunder og fortsetter:

– Det som er så bra med mange av disse plaggene, er at det er veldig anvendelige, både til hverdags og fest. Slengbuksene er for eksempel supre sammen med en skjorte på jobb, men skifter du til en kort topp og et par kilehæler, er du klar for fest med én gang. Dette er hemmeligheten bak den perfekte jeansrumpen.

Her er MinMote-Martines ultimate favoritter for våren:

Slengbukser og maxikjole

martines favoritter 1

Honor spring/summer 2015. Foto: Getty Images

martines favoritter 1

Slengbukser fra H&M. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
martines favoritter 1

Emilio Pucci spring/summer 2015. Foto: Getty Images

martines favoritter 1

Kjole fra H&M. Foto: Produsenten

Lunder mener slengbuksene er og blir denne sesongens store it-plagg – men du trenger ikke velge de klassiske jeansbuksene med sleng.

- Går du for et par hvite, har du et par bukser som funker på jobb, samtidig som de er vårens fineste festbukser. Hvitt passer til det meste, så her har du sikkert flere ting i skapet som passer til buksene allerede, sier hun og fortsetter:

- En bohemsk, lang kjole kan funke til både festival og bryllup, ettersom du pynter den opp og ned. Pucci hadde de aller fineste kjolene, i farger som oransje, rødt og lilla – og heldigvis finnes det en budsjettvariant. Bruk denne med snøresandaler og frynseveske på festival, eller kilehæler og en liten clutchveske på sommerfest.

Snøresandaler og denimkjole

martines favoritter 2

Chloé spring/summer 2015. Foto: Getty Images

martines favoritter 2

Snøresandaler fra Nelly.com. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
martines favoritter 2

Gucci spring/summer 2015. Foto: Getty Images

martines favoritter 2

Kjole fra Zara. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk

Det er ikke til å komme unna at snøresandalen har gjort et megacomeback i vår – den dukket blant annet opp hos Michael Kors, Alexander McQueen og Chloé. Lunder har imidlertid valgt ut er par som ikke har snøring hele veien opp til knærne.

- Hakket mer anvendelige er disse, med snøring rundt ankelen – perfekt til fest i vår!

Denimtunikaen mener hun er et av sesongens mest anvendelige plagg.

- Denim går aldri av moten, men i vår er det mer trendy enn noensinne – vi har faktisk brukt en hel episode på denim i Trendguiden. Denne tunikaen kan du både bruke over bukser, og til bare bein på sommeren, sier hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: