Norske Kristine debuterte for Louis Vuitton

CATWALK-DEBUT: Norske Kristine Lindseth i blå ballongkjole for Louis Vuitton.
CATWALK-DEBUT: Norske Kristine Lindseth i blå ballongkjole for Louis Vuitton.WOMEN’S CRUISE 2022 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved

Kristine Lindseth (25) fra Kristiansand fikk tirsdag sitt internasjonale gjennombrudd.

Tirsdag denne uken fikk den norske modellen Kristine Lindseth (25) sitt store internasjonale gjennombrudd. Hun var nemlig blant dem som fikk ta del i Louis Vuitton sin cruise 2022-visning i Paris.

«Kan ikke tro at dette akkurat skjedde», skriver Kristiansand-jenta under bildet hun har lagt ut på Instagram av seg selv fra visningen.

Hun entret cruise-visningen i en blå kjole med hvit glidelås og ballong-volum i både ermer og skjørt. Videre fortsetter Lindseth Instagram-posten med å takke en rekke mennesker for det hun kaller «en vakker mulighet og ære». Blant dem er agenten hennes Alexander Norheim.

Hjemme i Norge satt Norheim og så Lindseth gå ned catwalken for et av verdens største motehus.

– Det er alltid gøy å se norske fjes på internasjonale catwalken, enda mer gøy når det er en av våre egne. Blir et øyeblikk fylt av glede og stolthet. Er jo ikke hver dag slikt skjer, sier Norheim til MinMote.

Han forteller at modelltalentet først ble oppdaget som 15-åring, men at hun lenge takket nei til oppdrag.

– Det var egentlig ikke før i år hun var klar for å gi full gass, og så gikk det kjempefort. Fra signering hos Ford Models i Paris til møte med Louis Vuitton og Nicolas Ghesquière, og deretter hennes debut.

– Hva betyr en slik jobb for en modell?

– Kristine fikk en «worldwide exclusive». En slik jobb betyr at man er ekstra satt pris på og dermed vil kunden ha eksklusive rettigheter for å jobbe med henne. Bransjen ser på det som en ekstra ære da man blir fort ettertraktet deretter. Siste modell (hos Team Models, red.anm.) som fikk lignende var Signe Veiteberg, og hennes karriere har jo gått veldig bra. Vi håper det samme for Kristine!

Kolleksjon inspirert av fremtiden

For Louis Vuitton Cruise 2022-kolleksjonen tok kreativ direktør Nicolas Ghesquière seg friheten til å forestille seg hvordan feriegarderoben vil se ut når folk kan sette seg på charterflyene igjen. Eller når Jeff Bezos får brukt billetten sin til å sende oss til verdensrommet.

Kolleksjonen var nemlig inspirert av både drømmen om reiser til verdensrommet og mer reell på-jorden-reising.

Norske Kristine Lindseth hadde på seg en blå ballongkjole med en skulderveske i klassisk Louis Vuitton-print.
Norske Kristine Lindseth hadde på seg en blå ballongkjole med en skulderveske i klassisk Louis Vuitton-print.WOMEN’S CRUISE 2022 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved

«Cruise ... jeg vil ikke si begrepet er utdatert. Det har sjarm. Det er fantasien om å dra et sted,» sa Ghesquière i en videosamtale etter showet i Paris, skriver britiske Vogue. Videre forteller Ghesquière at målet med kolleksjonen ikke bare er en feriekolleksjon, som cruise-kolleksjonene jo tradisjonelt er, men en sesongløs kolleksjon som kan få folk til å fantasere.

Visningen ble holdt i Axe Majeur, en 3,2 kilometer lang «sti» og park utenfor Paris, som er en arkitektonisk installasjon fra 1980-tallet, bestående av flere komponenter. Med sin futuristiske følelse, bygget valget av visningssted under kolleksjonens tanker om fremtid og verdensrommet.

Spektakulære omgivelser, det røde er den 3,2 kilometer lange stien.
Spektakulære omgivelser, det røde er den 3,2 kilometer lange stien.WOMEN’S CRUISE 2022 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved

Ghesquière nevner også science fiction, og barndommen på 80-tallet, som inspirasjon i en pressemelding om visningen.

Plaggene som kom ned catwalken gjenspeilet hans visjon tydelig med skulpturelle snitt, brede skuldre, skinnende stoffer og sølvpaljetter, samt motiver av planeter og futuristiske landskap. Og en rekke minikjoler, flere i «ballong»-farsong, med knelange boots til. Litt ABBA-vibber?

Minikjole med motiver av planeter.
Minikjole med motiver av planeter.WOMEN’S CRUISE 2022 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved
Klar for verdensrommet.
Klar for verdensrommet.WOMEN’S CRUISE 2022 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved
80-tallsreferansene går gjennom hele cruise-kolleksjonen. Som her med bukser med høyt liv stappet ned i boots.
80-tallsreferansene går gjennom hele cruise-kolleksjonen. Som her med bukser med høyt liv stappet ned i boots.WOMEN’S CRUISE 2022 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved
Feststemte kjoler ble satt sammen med avslappet, tynn strikk under visningen.
Feststemte kjoler ble satt sammen med avslappet, tynn strikk under visningen.WOMEN’S CRUISE 2022 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?