Alt du må vite om Karl Lagerfelds etterfølger Virginie Viard

TAR OVER FOR LAGERFELD: Virginie Viard som har jobbet med Lagerfeld i tre tiår, er nå Chanels nye kunstneriske leder. Foto: AFP.

Virginie Viard er utnevnt som Chanels nye sjefdesigner.

Juni Halseth Stenberg
Publisert:

Hvem er egentlig Virginie Viard, kvinnen som skal ta over etter Karl Lagerfeld som kunstnerisk leder for Chanel? Bare få timer etter hans bortgang 19. februar 2019, var det klart at hun skulle ta over roret ved det tradisjonsrike franske motehuset.

Da nyheten om Lagerfelds bortgang slo ned i motebransjen, tok mange til sosiale medier for å dele sin sorg og hylle designeren.

Etter Lagerfelds 36-år lange karriere hos Chanel, er navnet hans nesten like synonymt med Chanel, som Gabrielle «Coco» Chanel selv. Hans bortgang er slutten av en ekstraordinær epoke for Chanel, og starten på en ny.

Viard jobbet sammen med Lagerfeld i tre tiår.

– Hun er min høyre hånd og min venstre hånd. Vår relasjon er essensiell og styrkes med et ekte vennskap og kjærlighet, sa Lagerfeld til ELLE i november 2018.

GODE VENNER: Karl Lagerfeld og Virginie Viard utviklet en nær relasjon etter å ha jobbet tett sammen i så mange år. Foto: AFP.

De jobbet tett sammen og så hverandre daglig. Møttes de ikke, snakket de på telefon.

– Jeg gir kolleksjonene liv, basert på Karls skisser. Jeg koordinerer teamene som jobber sammen, kontakter leverandørene og velger stoff. Jeg har også «fittings» sammen med Karl. Med en gang jeg mottar skisser begynner prosessen. Jeg prøver alltid å tilfredsstille hans ønsker, men jeg liker å overraske han også, sa hun til The Telegraph i 2017.

Chanel Fall 2017 Couture catwalk4
NYHETER

Chanels storslåtte visning under «Eiffeltårnet»

TAKKET: Virginie Viard gikk ut på catwalken uten Karl Lagerfeld etter haute couture-visningen i januar. Foto: AP

Viard kommer fra en mote-elskende familie og besteforeldrene hennes var produsenter av silke. Hun startet karrieren sin som kostymedesigner på begynnelsen av 80-tallet, hvor hun produserte kostymer til flere store produksjoner innen både teater og film.

Det fortsatte hun med helt fram til hun møtte Karl Lagerfeld, som foreslo at hun skulle jobbe sammen med han hos Chanel og senere Chloé.

I 1987 startet hun som praktikant for haute couture-avdelingen i Chanel, fire år etter Lagerfeld ble kreativ direktør. I 1992 ble hun med Lagerfeld over til Chloé og jobbet der i fem år, før hun returnerte til Chanel og ble koordinatoren for haute couture. Åtte år senere tok hun skrittet fra haute couture til ready-to-wear.

Deres vennskap var så nært, at noen ganger sendte han henne meldinger og latet som det var katten hans Choupette, som nå kan arve en milliardformue, som skrev.

– Han signerer meldingene «fra din Choupette», og legger med et bilde av katten, fortalte hun til W Magazine.

Sist måned, da Lagerfeld uteble fra Chanels couture-visning, tok Viard sammen med modell Vittoria Ceretti, hans hedersplass på slutten av showet. Hun og Lagerfeld gikk sammen ut på catwalken for å ta imot applaus etter Chanel Metiers D’Art 2018/2019-showet i New York i desember og etter vår/sommer 2019-showet i Paris i oktober 2018.

Publisert: