Varner kjøper seg inn i Yme Universe

NY PARTNER: Yme Universe i Oslo ønsker å styrke satsingen, og får med motegiganten Varner på laget. Foto: YME

Den norske motegiganten Varner går inn som eier og partner hos konseptbutikken Yme Universe.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Yme Universe, som ligger på kjøpesentret Paleet i Oslo sentrum, åpnet i 2014 og fokuserer både på luksusmerker og gatemote. Nå har Varner-gruppen kjøpt seg inn i konseptbutikken. Varner står blant annet bak butikkjedene BikBok, Cubus, Dressmann, Carlings, Urban og Volt.

Gjennom investeringsselskapet Varner Invest har de gått inn med en eierandel på 49 prosent. De resterende 51 prosentene eies av ledelsen og gründerne av Yme Universe. Formålet med samarbeidet er å gi Yme Universe et større spillerom for å bygge videre på det allerede etablerte konseptet.

NYHETER

Petra Middelthon er Elles nye sjefredaktør

Kenneth Hjertrum, medgrunnlegger, styreleder og daglig leder i Yme Universe, forteller at de har vært utkikk etter en ny partner en stund og at det var Varner som utpekte seg.

– Etter hvert som vi har vokst, spesielt online, har vi ønsket å utvide. Og da trenger vi hjelp og mer kapital, sier Hjertrum til MinMote.

Både Varner og Yme Universe ble kåret til noen av mote-Norges aller mektigste i Melk & Honnings kåring i fjor.

Hjertrum forteller at Yme Universe skal fortsette som før.

– Noe Varner er opptatt av er at vi allerede har en klart konsept og tydelig målgruppe. Vi har lyktes godt med det vi gjør i dag, så det skal vi ikke forandre på.

Siden Yme Universe åpnet dørene i 2014 har grafen gått oppover når det kommer til omsetningen, men Hjertrum forteller at de har måttet tilpasse seg markedet.

– Da vi åpnet besto butikken kanskje av 70 prosent «high fashion», og 30 prosent «contemporary». Mens nå er det nok motsatt.

Ifølge E24 ble det tidligere denne uken kjent at Varner-gruppen så en total omsetningsnedgang på 325 millioner kroner (utenom Nike Brand Store), som gir et fall på 5,2 prosent for motegiganten i 2018.

Det er hovedsakelig Varners billigmote som faller i omsetning, og kjeder som Volt og Levis Store økte både når det kom til salg og antall butikker i fjor.

Publisert: