Influencer Alexandra Hoang mistet flere tusen følgere av Tik Tok-videoer

Foto: @lillehoang/Instagram

Influenceren Alexandra Hoang (26) ble anbefalt å slutte med TikTok fordi hun mistet følgere på Instagram av det. Nå har hun flere enn noen sinne. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Foto: @lillehoang/Instagram

Foto: @lillehoang/Instagram

Foto: @lillehoang/Instagram

Foto: @lillehoang/Instagram

Den norske influenceren Alexandra Hoang har i skrivende stund 100.000 følgere på Instagram. Som influencere flest bruker Hoang mye tid og energi på innholdet sitt i sosiale medier, og nylig følte hun at det kreative hadde stagnert på profilen hennes.

Hoang begynte å poste TikTok-videoer i desember 2019, og bare på noen uker hadde hun mistet 3000 til 4000 følgere, forteller hun.

– Det føltes rart. Jeg ble derfor anbefalt å slutte med TikTok-videoer, men jeg følte mye på at jeg måtte teste det ut. Jeg hadde stagnert ganske lenge på det kreative innholdet, og følte at hvis jeg fortsatte som jeg alltid hadde gjort ville jeg meg stå på hvil, men det var ikke det jeg ønsket, sier hun.

Hoang sier at hun har blitt fan av appen fordi hun liker tanken av at «alle er i samme båt», helt ved startlinjen da at appen er så ny.

– Du lærer å redigere og klippe videoer, får tilgang til en enorm musikkbank, og «alle» er i samme båt. TikTok er relativ ny plattform, så er det opp til hver enkelt å finne ut hvordan de vil bruke appen.

– Skjønte du med en gang at folk avfulgte deg på grunn av dansevideoene dine?

– Ja, Instagram handler mye om estetikk og bilder som er picture-perfect. TikTok er gøy, intimt og du byr mye på deg selv. Jeg begynte å dele dansevideoer på kvelden for det var det eneste jeg hadde tid til på det tidspunktet da jeg prøvde å finne balansen mellom to jobber, sier hun og fortsetter:

– Jeg tror også at mange følte seg distansert fra den retningen jeg begynte å gå, og kunne ikke lenger relatere seg til meg.

– Vurderte du å slutte å poste TikTok på grunn av dette?

– Nei, dansing gjorde meg glad så jeg fortsatte.

Og det viste seg å være smart for Hoang. Da hun viste mindre innhold fra eventer og Fashion Week og heller satset på å være seg selv gjennom dansen, kom plutselig en helt ny gruppe følgere, forteller hun.

–Jeg ble veldig glad, for jeg var bare meg selv. Jeg er en glad sjel, og det føltes bra å uttrykke det gjennom dans. Det ble mer interaktivt, og jeg følte på at fokus og innsats lagt ned er nøkkel for fremgang.

Fra mars frem til nå har Hoang fått flere enn 20.000 nye følgere, opplyser hun.

Nå har Hoang over 16.000 som følger med på dansevideoene hun poster på TokTok. Og innimellom er også de to søstrene til Hoang med i videoene, og innimellom moren deres og. Det er ekstra gøy når antrekkene matcher.

– Vi liker å være kreative både på bilde- og i videoformat, og syntes det er mer gjennomført når alle er i sync visuelt. Det er også en glimrende måte å vise frem plaggene på, sier Hoang.

Publisert: