Karlie Kloss røper hvorfor hun sluttet som Victoria's Secret-modell

TIDLIGERE UNDERTØYSMODELL: Karlie Kloss var modell for Victoria's Secret i mange år, men ga seg i 2015. Her er fra Victoria's Secret Fashion Show i London i 2014. Foto: AP

– Grunnen til at jeg sluttet å jobbe med Victoria's Secret var at jeg følte det ikke var et bilde som reflekterte den jeg er, sier supermodellen (26).

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Karlie Kloss er en av de største supermodellene i dag, og har vært ansikt utad for blant annet Nike, Chanel og Swarovski.

I 2011 begynte hun å jobbe med Victoria's Secret, og i 2013 ble hun en del av det amerikanske undertøysmerkets faste engler. Men to år etter brøt hun ut av kontrakten.

Hun tok nemlig en pause for å studere feministteori ved New York University's Gallatin School. Nå forteller at det var et vendepunkt for henne i karrieren:

– Grunnen til at jeg sluttet å jobbe med Victoria's Secret var at jeg følte det ikke var et bilde som reflekterte den jeg er og det budskapet jeg vile sende til unge kvinner rundt om i verden om hva det betyr å være vakker, sier supermodellen til Vogue og fortsetter:

– Jeg tror det var et vendepunkt for meg da jeg tok steget inn min maktrolle som feminist, som gjorde at jeg tok mine en valg og skrev min egen historie, enten om det var gjennom selskapene jeg jobbet for eller gjennom budskapet jeg sendte ut til verden.

BRUD

Karlie Kloss feiret bryllup med kjendisspekket western-fest

COMEBACK: Karlie Kloss gjorde comeback på Victoria's Secret-catwalken i 2017, etter to års pause. Her sammen med Cindy Bruna. Nå skal hun ha kuttet alle bånd med undertøysmerket. Foto: Pa Photos

I 2017 gjorde hun et comeback på Victoria's Secret-catwalken, men skal nå ha kuttet alle bånd til undertøysmerket.

Hun forteller videre i intervjuet at hun tidlig i karrieren var redd for å miste jobber hvis hun sa ifra om ting hun ikke ønsket å gjøre. Men da hun begynte å stille høyere krav fikk det heller motsatt effekt.

– Hvis det førte til noe i det hele tatt så jo mer jeg hevet stemmen, jo mer respekt fikk jeg fra de rundt meg. Og jeg fikk mer respekt for meg selv, sier hun.

I fjor forsvarte hun imidlertid Victoria's Secret, og mente at merket og visningene deres sto for noe mektig når det kom til kvinnelig seksualitet.

– Et show som Victoria's Secret er så relevant i den verdenen vi lever i i dag. Det er noe veldig mektig med en kvinne som eier sin egen seksualitet og bestemmer, sa hun den gang til The Telegraph.

Victoria's Secret har det siste årene fått heftig kritikk for manglende mangfold. Den årlige visningen omtales som verdens største moteshow og Kendall Jenner, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio og Elsa Hosk er faste modeller.

Publisert: