Rihanna roses for bruk av formfull utstillingsdukke

MANGE JERN I ILDEN: Rihanna er både artist og klesdesigner samtidig som hun driver sitt eget sminkemerke. Her er hun under lanseringen av klesmerket i New York City i forrige uke. Foto: Angela Weiss/AFP.
MANGE JERN I ILDEN: Rihanna er både artist og klesdesigner samtidig som hun driver sitt eget sminkemerke. Her er hun under lanseringen av klesmerket i New York City i forrige uke. Foto: Angela Weiss/AFP.

Fansen elsker Rihannas (31) bruk av formfulle utstillingsdukker. Selv sier hun at hun ville se hvordan klærne ville ha sett ut på seg selv.

Rihanna har tidligere fått mye skryt for mangfoldet i sminkekolleksjonen sin. Det er også noe hun ønsker å videreføre til sitt eget luksusklesmerke.

I en «pop-up»-butikk i Soho på Manhattan i New York var klærne vist frem på utstillingsdukker, og en detalj har ikke gått ubemerket hen hos fansen. Utstillingsdukkene var nemlig i flere forskjellige størrelser.

– Jeg ville se det på min kropp. Jeg vil se det på en formfull kvinne med lår, litt rumpe og hofter, sa superstjernen til E! News.

En utstillingsdukke kledd i en figurnær oransje kjole hadde tydelige former rundt både bryster, hofter og mage. Bildet har blitt delt over 2000 ganger, og favorittmarkert over 17.000 ganger siden det ble lagt ut.

– Det å se en dukke som ligner på meg er fantastisk. Da jeg vokste opp har jeg alltid tenkt at det er noe feil med kroppen min fordi jeg aldri så et eksempel som lignet på meg. Takk Fenty, takk Rihanna, skriver Bree O'Neal på Twitter.

– Jaaa! Hoftene og magen. Elsker Fenty, skriver Chloe Chiddle.

Rihanna har tidligere fortalt at hun bruker seg selv som «muse» for luksusmerket Fenty.

For en måneds tid siden publiserte MinMote en episode i serien «Elise undersøker» hvor kjedebutikkenes utstillingsdukker i Norge blir diskutert.
Her kan du se videoen:

Alle dukkene fra kjedebutikkene viser seg å være i størrelse small eller mindre. I videoen kommer det frem at folket ønsker mer mangfold på utstillingsdukkene, og at de tynne dukkene kan føre til kroppspress.

Rihanna er ikke den første som får ros for formfulle utstillingsdukker. Sportsmerket Nike har tidligere høstet ros for sine «plus size» dukker.

Rihanna har også tidligere satt mangfold i fokus. Hun har tidligere fortalt at det også er viktig for henne når hun tar steget ut i luksusbransjen. Merket skal gå opp til størrelse 42.

– Jeg har kurver selv for øyeblikket, og hvis jeg ikke kan bruke mine egne klær som kommer det ikke til å funke, sant?, har hun tidligere uttalt om merket.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?