Pia Tjelta med visning for å hylle kvinnen

FORNØYD DESIGNER: Pia Tjelta viste sin neste sommerkolleksjon midt i Oslo sentrum med et knippe modeller og kjendiser med barn. Foto: HALLGEIR VÅGENES/VG

Designeren og skuespilleren Pia Tjelta (40) viste sin nye kolleksjon med en parade for å feire kvinnen.

Publisert:

Onsdag ettermiddag tok Pia Tjelta over Nedre Slottsgate i samarbeid med Promenaden Fashion District under Oslo Runway.

Skuespilleren ble inspirert av feminisme og samholdet etter #stilleforopptak, som var norske skuespilleres oppgjør med seksuell trakassering på jobb i kjølvannet av #MeToo, og skjønte raskt at hun måtte bygge dette inn.

– Jeg klarer nesten ikke snakke, sier en tydelig rørt Tjelta til MinMote i det visningen er over.

MOTE

Sjekk høydepunktene fra Oslo Runway

I tillegg til et utvalg modeller hadde hun fått med seg flere kjendisvenninner som stilte opp sammen med barna sine på visningen. Hun hadde også med seg datteren Sofia og tvillingene Agnes og Jonathan på catwalken.

PARADE: Pia Tjeltas visning begynte med at en lastebil kjørte oppover gaten før en parade av modeller viste klærne. Til slutt kom et knippe kjendismødre sammen med barna sine. Foto: HALLGEIR VÅGENES/VG
KLÆR

By Timo var tro mot suksessoppskriften

Tjelta beskriver gaten som en av Norges fineste paradegater, derfor ønsket hun å bruke den for alt den er verdt.

– Jeg så for meg et feministisk tog hvor man ikke protesterer mot noe, men står sammen for samholdet, forteller hun og legger til:
– Vi kvinner er sterkest når vi står sammen.

Visningen startet med den kjente banneret: «Here is to strong women, may we be them, may we know them, may we raise them».

– Jeg ønsker å hylle mødrene som både har båret frem og oppdrar barn. Det er barna som er fremtiden vår, forklarer hun til MinMote.

STOLT ØYEBLIKK: Pia Tjelta sammen med datteren Sofia rett etter visningen. Foto: HALLGEIR VÅGENES, VG

Valgte forbilder

På catwalken var det både proffe modeller som Chioko-tvillingene, og designerens venninner Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø og Tinashe Williamson med barn.

– Jeg har valgt mødre og modeller jeg ser opp til, sier hun.

– Jeg vil selvfølgelig vise frem kjolene som jeg er veldig stolt av, men de som bærer plaggene er også viktige i visningen, legger hun til.

STORT OPPMØTE: Både på catwalken og på første rad var det tett av kjendiser. I forkant går Annette Mæle, bak kommer Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø med barn. Foto: HALLGEIR VÅGENES, VG
MOTE

Høydepunkter fra Oslo Runway

Modellene var kledd i myke, florlette kjoler og bluser i kjent stil, og stylet med smykker fra Annie Berner. Kolleksjonen er inspirert av den franske rivieraen og alt designeren assosierer med sommer. Tjelta har vært opptatt av detaljene og plaggene bærer preg av mye håndarbeid.

Barneklærne var spesiallaget til visningen, men Tjelta utelukker ikke at de kan bestilles i fremtiden.

STERKT BUDSKAP: Pia Tjeltas visning i Oslo sentrum var en hyllest til kvinnen. Foto: HALLGEIR VÅGENES, VG
Publisert: