Billy Porter slakter Vogue-cover med Harry Styles

IKKE FORNØYD: Skuespiller Billy Porter mener at Vogue gjorde en tabbe da de puttet Harry Styles på coveret deres.

En moteyndling ypper til bråk med en annen.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Skuespiller Billy Porter (52) er kjent for å skape overskrifter med sine ville kreasjoner – gjerne kjoler – på den røde løperen. Artist Harry Styles (27) på sin side har blitt et skikkelig stilikon med sin eksperimentelle og androgyne stil.

Det vekket stor oppsikt da Styles som første mann poserte på forsiden av Vogue ikledd kjole. Forsiden ble hyllet verden over for å være inkluderende og nyskapende, samtidig som den skapte heftige reaksjoner.

En som ikke likte det han så, var Billy Porter.

– Jeg endret alt. Dette er ikke ego, det er bare fakta. Jeg var den første som gjorde det, og nå gjør alle det, sier Porter om sin forkjærlighet for kjoler og ekstravagante plagg til Sunday Times.

KJENDIS

Sjekk Billy Porters ekstravagante stil

MOTEYNDLING: Harry Styles har tatt motebransjen med storm.

Porter mener Vogue ikke burde ha valgt en hvit, heterofil mann til forsiden.

– Jeg føler at moteindustrien har godtatt meg fordi de må. Jeg er ikke nødvendigvis overbevist, og dette er hvorfor. Jeg skapte samtalen, og likevel velger Vogue å putte Harry Styles, en streit, hvit mann i kjole på forsiden for første gang.

Harry Styles er sammen med skuespiller Olivia Wilde (37), hvor romanseryktene har svirret siden januar. Porter har vært gift med brilledesigner Adam Smith siden 2017. Porter sier også at det er Vogue han kritiserer, ikke Harry Styles personlig.

– Jeg kritiserer ikke Harry Styles, men er han den du skal prøve å bruke for å representere den nye samtalen?, spør han retorisk i intervjuet før han legger til:

– Han bryr seg ikke. Han gjør det bare fordi det er det rette å gjøre. Dette er politikk for meg. Det er livet mitt. Jeg har måttet kjempe hele livet for å komme dit at jeg kan bruke en kjole på Oscar-utdelingen og ikke bli skutt. Alt han må gjøre er å være hvit og streit.

Styles har foreløpig ikke kommentert uttalelsene Fra Porter. Da kritikken haglet i 2020 hadde han følgende å si om sin eksperimentelle stil:

– Det er så mye glede i det å leke med klær. Jeg har aldri tenkt så mye på hva det betyr, det er bare en ekstra måte å skape noe på, sier Styles i intervjuet med Vogue.

Vill stilutvikling: Harry Styles har gått fra boyband til moteyndling

PÅ OSCAR I KJOLE: Billy Porter sier at han har kjempet for å kunne gå på galla i kjole, som her på Oscar-utdelingen i 2019. Han er kjent for å bruke ville kreasjoner på den røde løperen.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: