Pia Tjelta: – Vet ikke om klesmerket mitt kommer til å bestå etter denne krisa

FØRSTE KOLLEKSJON: Pia Tjelta viste frem sin første kjole kolleksjon i 2017. Nå er hun bekymret for om merket hennes vil overleve coronakrisen. FOTO: TROND SOLBERG/VG

Norsk motebransje merker coronavirusets effekt. I verste fall kan flere av butikkene som selger norske merker gå konkurs, sier klesdesigner Pia Tjelta (42) til MinMote.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Mange butikker i hele landet har stengt dørene på ubestemt tid, og flere ber kundene om handle hos små, norske butikker på nett så de ikke går konkurs.

Skuespiller og designer Pia Tjelta er blant designere som er bekymret for sitt eget klesmerke i disse tider.

«Ei ny tid komme sjøl om fjellan står og det blir like fint å jobbe som å danse». Jeg vet ikke om klesmerket mitt kommer til å bestå etter denne krisa, og klær føles kanskje underordna akkurat nå, men likevel finnes der håp om ei tid for å danse der fremme og akkurat det kjennes ganske overordna å våge å tro på», skrev Tjelta på Instagram nylig.

KLÆR

– DRITTNERVØS!

I kommentarfeltet får hun støtte av blant andre Camilla Pihl, Leila Hafzi og flere andre.

«Ikke noe gøy akkurat nå», skriver Pihl som også driver sin eget klesmerke og har måttet stenge butikken sin i Prinsens gate i Oslo, og permittert de ansatte som jobber for henne.

Klesdesigner Leila Hafzi kommenterer kun med et rødt hjerte: «❤️».

– Alle bedrifter sliter nå, store som små, og vi er alle i samme situasjon hvor vi ikke har kontroll over hva som vil skje der fremme. I verste fall kan jo flere av butikkene som selger norske merker gå konkurs og det ville jo vært veldig trist, sier Tjelta til MinMote.

Hun forteller samtidig om et samhold mellom de norske merkene, og det føles godt i en tid hvor ting er usikkert.

– Jeg opplever samtidig en veldig tilhørighet og samhold, vi vil jo alle at samtlige norske designere skal klare seg gjennom dette, sier Tjelta og legger til:

– Så oppfordringen, til de som har mulighet, er å handle norsk og støtte de lokale bedriftene.

Les også: Fryktet coronakonkurs - så kom telefonen som reddet dem

Sender ut takkekort til kunder

Susanne Holzweiler la ut bilde på Instagram-stories mandag, at hun skriver personlige takkekort til de som handler i nettbutikken. Til MinMote sier hun at de har stengt sine to butikker i Oslo, og at det er tøffe tider.

– Corona påvirker hele bransjen vi er en del av sammen med veldig mange andre bransjer. En ting er at vi har valgt å stenge to av de fysiske butikkene våre, men alle kundene våre sliter jo også med stor omsetningssvikt, sier Holzweiler.

TAKKER: Blir så sykt glad hvor hver eneste ordre som tikker inn i tider som dette, skriver Susanne Holzweiler. Foto: @susanneholzweiler/Instagram

I disse tider setter man ekstra stor pris på det man tok som en selvfølge før, forklarer hun,

– Så når folk nå handler hos oss oss blir jeg rett og slett utrolig takknemlig, både for omsetning, men også fordi det gir et slags ekstra håp for hele bransjen at dette skal vi klare sammen.

Pia Tjelta driver merket med designer Nina Amble, som blant annet startet veskemerket Cala & Jade. På eiersiden er også investor Arnt Jacobsen, eier av klesbutikken Tatler og klesmerket Arnie Says.

Det var i 2017 at Tjelta bestemte seg for å gå solo og starte opp sitt eget klesmerke etter å ha vært gjestedesigner for ByTiMo med Tine Mollatt i ryggen. Hennes fire ByTiMo-kolleksjoner ble godt mottatt av norske kvinner, med KRONPRINSESSE METTE-MARIT og til og med HOLLYWOOD-STJERNER i spissen.

Publisert: