Gutta stjal glansen i norsk design - se bilder fra «Kon-Tiki»-løperen

I går var det duket for kongelig filmpremiere i Operahuset i Oslo. På den røde løperen var norsk design godt representert.

Den 100 meter lange røde løperen bugnet av festkledde kjendiser da «Kon-Tiki»-sirkuset endelig kom til Oslo. Den eksklusive premieren fikk i tillegg til de over tusen inviterte besøk av både dronning Sonja og kong Harald. Dette fikk flere av gjestene til å pynte seg litt ekstra. For det er sjeldent vi ser så mange dresskledde menn i forbindelse med en norsk filmpremiere.

LES OGSÅ: Dette er motebransjens mektigste kvinne

Skuespillerne fra filmen ankom premieren i smoking. Både Pål Sverre Valheim Hagen (Thor Heyerdal) og Tobias Santelmann (Knut Haugland) kom i kreasjoner signert den norske designeren T-Michael. Begge hadde håndlagde sløyfer. Santelmann gikk for en dobbeltspent variant, mens Hagen satset på en enkeltspent. Også under verdenspremieren i Haugesund var Santelmann iført dress signert T-Michael.

Skuespilleren forteller at det det er tilfeldig at han havnet i norsk design begge premierekveldene.

– Da jeg var på jakt etter en dress til premieren i Haugesund, tenkte jeg på butikken jeg har sett huser en del dresser. At det var en norsk designer, var jeg da ikke klar over. Alt jeg visste var at dressene så bra ut, sier Tobias Santelmann.

Den norske designeren er henrykt. Han synes det er flott at norske menn har begynt å pynte seg.

– Jeg synes det er fantastisk at norske menn har fått øynene opp for design. Det har tatt litt tid, sier Michael T Nartey til minMote.

Designeren er stolt og glad for at skuespillerne setter pris på yrket hans.

– Jeg synes det er flott at gutta ser verdien av min form for estetikk og kreativt. Jeg tror designere og skuespillere burde satt mer pris på hverandre, avslutter Nartey.

På den røde løperen fikk vi også se en rekke kvinnelige kjendiser i finstasen. Alt fra buksedresser, fotside og korte kjoler var representert.

Se bilder fra den røde løperen her:

Hvordan var din opplevelse i dag?