Se bildene fra Londons første Plus Size Fashion Weekend

Moteuka i London har ikke bare plass til typiske modellstørrelser - lørdag inntok de ekstra formfulle kvinnene catwalken.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Denne helgen gikk nemlig Londons første Plus Size Fashion Weekend av stablelen. Den «vanlige» moteuken er allerede i gang for fullt i den britiske motemetropolen, men lørdag ble det holdt et eget moteshow med ekstra formfulle kvinner både på catwalken og gjestelisten.

Blant gjestene var norske Nastaran Marie Kowkabi (26) , som tidligere denne uken avslørte at hun er en av finalistene i Miss Plus Size International. Nå er hun storfornøyd med at mote-London gjør rom for formfulle kvinner også på catwalken.

- Jeg synes det er helt fantastisk. Det er virkelig på tide at også formfulle kvinner kan få inspirasjon til klær vi faktisk kan bruke fra catwalken, sier hun til minMote.

LES OGSÅ:Fire formfulle motebloggere du vil elske

På lørdagens moteshow ble det vist fram en rekke ulike antrekk - alt fra elegante aftenkjoler til sexy hverdagsantrekk og ikke minst bikinier og badedrakter. Modellene var alle i størrelse 42 og oppover.

Til tross for en lidenskapelig intersesse for mote, har ikke moteukene gitt Nastaran Marie noen god følelse tidligere. Moteukene over hele verden har flere ganger fått kritikk for å benytte seg av for tynne modeller, og Nastaran mener de fortsatt har en lang vei å gå.

- Moteukene har vel ikke akkurat vært med på å fremme selvfølelsen til store jenter opp gjennom tidene. Man blir liksom sittende og se på bildene med en følelse av at man ikke strekker til og at det bare vises fram ting som ikke passer, mener hun.

- Derfor er jeg utrolig glad for at det arrangeres en egen moteuke for formfulle kvinner som ikke er lenger unna enn London.

Modellmamma i Team Models, Eivor Øvrebø, er også positiv til det britiske plus size-arrangementer. Hun er imidlertid ikke sikker på hvor lang levetid det har.

- Tanken er god, og jeg håper virkelig at dette ikke blir en engangshendelse. Spørsmålet er hvor mange leverandører som er villig til å lage catwalk-klær i store størrelser framover, for det er de avhengig av. Men hvis dette blir en fast begivenhet er det jo helt fantastisk, sier Øverbø til minMote.

Publisert:

Finn mer innhold om: