Se hva Mette-Marit og Linni Meister har til felles

toppbilde

Kronprinsesse Mette-Marit (41) og Linni Meister har minst én ting til felles: Diamantbelagte dødningshode-øredobber.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
toppbilde

TRENDY: Mette-Marit er kjent for å folge med på trendene og overrasket nylig med en falsk piercing. Nå er den akkompagnert av dødningshoder fra So-B Børre Olsen. Foto: NTB scanpix

toppbilde

GLAD I BLING: Linni Meister er modell for det norske merket, og synes det er kult at Mette-Marit har like øredobber som henne. Foto: NTB scanpix

Kronprinsessen dukket nylig opp med nok et trendy, og noe overraskende tilbehør. I forbindelse med feiringen av dronning Margrethe av Danmarks 75-årsdag var Mette-Marit iført en sofistikert, hvit kjole, et yndig rødt hårbånd og oppsiktvekkende smykker i ørene.

Den falske «piercingen» hun har brukt ved flere offisielle anledninger den siste tiden, ble akkompagnert designøredobber formet som dødningshoder - prikk like Linni Meister sine.

Saken fortsetter under bildet!

OPPDATERT: Kronprinsessen var nylig i København for å feire dronning Margrethe, og var for anledningen antreukket i helhvitt og statement-tilbehør som hårbånd og dødningshode-øredobber. Foto: NTB scanpix

Forsinket bursdagsgave

Designeren bak øredobbene, Børre Olsen, sier til MinMote at han tror øredobbene er fra hans merke. Han hevder at smykket var en forsinket bursdagsgave til kronprinsessen i oktober 2014.

DESIGNER: Norske Børre Olsen er kjent for å lage iøynefallende smykker med detaljer som dødningshoder, fargerike stener og strass. Foto: Eivind Von Dhølen

- Dette var en helt fantastisk overraskelse! Jeg ble kjempeglad da jeg så at Mette-Marit faktisk bruker øredobbene hun fikk i fjor. Dette var en veldig hyggelig start på helgen, sier Olsen.

Designeren sier at han har gitt kronprinsparet smykker i gave før, men at dette er første gangen han har sett dem bruke noe av det.

Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen opplyser kronprinsessen kjøpte øredobbene på bildet fra en annen designer på et tidligere tidspunkt.

Flere smykkedesignere har vært inspirert av samme motiv, etter at kunstneren Damien Hirst laget sin berømte dødninghodeskalle med 8601 diamanter for noen år siden.

De siste årene har Mette-Marit blitt kjent for å holde seg oppdatert på de heteste trendene ved å skaffe seg noen av det heteste tilbehøret – som blomsterøredobbene fra Prada til Valentino-hårbåndet og luen fra Jil Sander. Mette-Marit har også gjort seg bemerket for sine mange designerkjoler fra blant annet Valentino,Prada og Giambattista Valli.

Like som Linni

Fredag formiddag la modellen og artisten Linni Meister ut en bildekollasj på Instagram av selv med So-B-øredobbene og Mette-Marit med lignende øredobber. Meister er hovedmodellen til den norske desigeren, og roser Mette-Marit for valget.

«Kronprinsesse Mette-Marit har sykt god smak! Proud to be Børre Olsen-modell.»

- Jeg har alltid vært stor fan av kronprinsessen og synes hun er en fantastisk vakker dame. Hun kledde øredobbene veldig godt, sier Meister til MinMote og legger til:

- Personlig pleier jeg å style øredobbene til et klassisk sort antrekk med blazer.

- Henger med på trendene

Flere smykkedesignere har vært inspirert av samme motiv, etter at kunstneren Damien Hirst laget sin berømte dødninghodeskalle med 8601 diamanter for noen år siden.

Moteekspert og Vixen-redaktør, Ida Einardottìr, er ikke overrasket over at Mette-Marit bruker dødningshode-øredobber.

IKKE OVERRASKET: Redaktør og moteekspert, Ida Einarsdóttir. Foto: Privat

- Det er ingen overraskelse at Mette-Marit henger med på trendene. Hodeskaller har lenge stått sterkt i motebildet, og er brukt på både plagg og tilbehør. Kanskje mest kjent er den nå avdøde designeren Alexander McQueens hodeskalleprint, for ikke å nevne kunstner Damien Hirts' diamantbelagte kunstverk, forteller Einarsdottìr.

Slik lager du Mette-Marits fineste fletter

Moteeksperten mener det er kult at kronprinsessen velger utradisjonelt.

- Jeg synes det er kult at hun velger såpass rocka øredobber. Det er både trendy, kult og aldri så lite «statement» - spesielt sammen med «piercingen» hun allerede har i øret og som hun har brukt ved flere anledninger.

Sjekk luksusmerket bak Mette-Marit-«piercingen»!

Publisert: