Ed Hardy-designer er død

FARGERIK: Den franske designeren Christian Audigier er kjent for sine fargesprakende mønster. Foto: NTB Scanpix
FARGERIK: Den franske designeren Christian Audigier er kjent for sine fargesprakende mønster. Foto: NTB Scanpix

Christian Audigier, mannen bak merkene Ed Hardy og Von Dutch, er død. Han ble 57 år.

For tre måneder siden skrev TMZ at designeren hadde blitt diagnostisert med kreft, og at han hadde fått cellegift og gjennomgått en beinmargstransplantasjon.

Fredag melder TMZ at 57-åringen er død.

- Jeg fikk nettopp høre om dødsnyheten, og jeg er helt knust. Christian var en utrolig briljant mann. Han kommer til å bli savnet, sier hans agent Michele Elyzabeth til LATF USA.

Den franske designeren tok skrittet inn i moteverdenen allerede som 14-åring, og etter få år flyttet han til New York hvor han jobbet for flere store klesmerker – som Guess. Levi’s, Diesel og Bisou Bisou.

Det var imidlertid da han flyttet til Los Angeles at han slkulle få sitt store gjennombrudd. Der teamet han opp med eieren av merket Von Dutch med stor suksess. De to gikkhver sin vei i 2004, og det var da Audigier for alvor satset på sitt eget merke, Ed Hardy.

For mange er Ed Hardys kjennetegn de store, grafittilignende mønstrene med masse farger. Faktisk er det tattoveringsartistens Don Hardys tegninger, som Audigier trykket på klær, nok en gang med kjempesuksess. I dag selges Ed Hardy i over 40 land.

57-åringen etterlater seg to sønner og en datter.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?