Dette tilbehøret «må» du ha i vår

Denne sesongen skal smykkene virkelig synes. Enten du velger ørepynt, halskjeder eller armbånd skal de være store og skinnende.

Av NATALIE NGO og SONIA HUANCA VOLD

Velg og vrak mellom ulike stilarter når du skal finne vårens favorittsmykke. Kanskje har du allerede noen gamle skatter i smykkeskrinet som du kan dra frem igjen? Bruktmarkeder og -butikker er også gullgruver når det kommer til iøynefallende og unikt tilbehør.

Har du en avslappet stil er etniskinspirerte og fargesterke smykker i tøy og matte perler det du bør se etter. Hvite perler og juveler er perfekt for deg med forkjærlighet for det klassiske. Er du av den mer «edgy» typen, kan du gå for en miks av knallfargede steiner. Det viktigeste er at smykkene er massive!

ARMBÅND

Nå som gradestokken nærmer seg plussgrader, blir det desto mer naturlig med kortermede topper. Den beste måten å utnytte det på er å pynte opp armleddet. Et fargerikt eller glitrende armbånd spriter enkelt opp et minimalistisk antrekk i for eksempel grått, hvitt eller sort. For et mer lekent uttrykk kan et skrikende armbånd kombineres med plagg i lignende farger eller mønstre.

ØREDOBBER

Et par store, lekre øredobber bør få den oppmerksomheten de fortjener. Dropp derfor å kombinere dem med et halskjede. Mange føler seg lett veldig pyntet med store dinglede smykker i ørene, men sesongens store statement-øredobber kan brukes både til hverdags og fest. Synes du skinnende juveler blir for voldsomt, kan du med hell gå for et par i plast eller tøy.

Sesongens mest iøynefallende varianter kommer fra Dolce & Gabbana, som har lekt meg steiner og frynser i alle regnbuens farger – perfekt å kombinere med vårens stripete plagg.

HALSKJEDER

Det er en god stund siden de store, dekorative halskjedene gjorde inntog i motebildet, og trenden ser ikke ut til å forsvinne. Motehus som Gucci, Dolce & Gabbana, Oscar de la Renta og Chanel har alle ulike varianter i sine vårkolleksjoner. Til hverdags passer halskjedene perfekt over sesongens trendy t-skjorter eller til fargesterke gensere i strikket bomull. Du kan også bruke smykket til fest om du går for en enkel kjole.

Ønsker du å kopiere stilen fra Guccis visning kan du kle deg i samme farge fra topp til tå og sette prikken over i-en på antrekket med et halskjede i samme nyanse.

Hvordan var din opplevelse i dag?