Nå kan du kjøpe Ingrid Alexandras prinsesseklær

Prinsesse Ingrid Alexandra (8) gjør som sin mor og donerer klærne sine vekk til inntekt for miljøvernorganisasjon.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Kronprinsesse Mette-Marit har den siste tiden vist at hun er forkjemper for redesign og gjenbruk. Hun bidro blant annet i Jenny Skavlans bok om redesign og støttet designeren Nina Skarra som er opptatt av bærekraftig mote.

Hun var også den første som la ut sine klær for salg på loppemarkedbutikken Bloppis.no. Det er derfor ingen overraskelse at prinsesse Ingrid Alexandra følger i sin mors fotspor når barnas egen versjon av butikken ble lansert i dag.

På Barnebloppis.no kan man spare miljøet og samtidig spare inn på husholdningsbudsjettet. Vi setter stor pris på at vi har fått kronprinsesse Mette-Marit og nå også prinsesse Ingrid Alexandra med på laget, sier Ellen Arnstad, forlagsredaktør i Aller Media, som står bak prosjektet.

LES OGSÅ: Her er sesongens sexy neglelakktrender

I prinsessen nettbutikk ligger blant annet kåper fra American Outfitters og Petit Bateau for salg, men prinsessen selger også noen av sine kjoler. Inntektene av prinsessens garderobe går som kronprinsessens uavkortet til barnas egen miljøvernorganisasjon «Miljøagentene».

Organisasjonen mener man må begynne tidlig for å få gode miljøvaner. De er derfor glade for at flere i Kongefamilien er opptatt av miljø.

– Gjennom å opprette en barnebloppis, er de med på å oppfordre voksne og barn til sammen å ta vare på miljøet. Prinsesse Ingrid Alexandra er en god representant for alle små og store miljøagenter, og vi er takknemlige og stolte over at inntektene fra prinsessens bloppis går til barnas miljøarbeid, sier Maia Østerud, kommunikasjonsleder i Miljøagentene.

Å selge brukte klær er blitt en stor suksess. Moteredaktører, motebloggere og kjendiser som Mira Craig og Tone Damli Aaberge har også kastet seg på trenden.

– Jeg har altfor mye klær i klesskapet mitt, så det er hyggelig at jeg kan være med å støtte gjenbruk, sa Aaberge til minMote da hun kastet seg på trenden og solgte flere av sine brukte skatter.

Også det svenske motehuset H&M har satset på gjenbruk via Bloppis.no. Tidligere i år la de ut en rekke redesignede H&M-klær på nettstedet. Kolleksjonen fikk navnet H&M Loves Vintage og inntektene av salget gikk uavkortet til UNICEF.

LES OGSÅ: Pakk deg inn høstens luneste tilbehør

LES OGSÅ: Slik styler du høstens frekkeste trend

LES OGSÅ: Hold varmen i høstens heteste strikk

Publisert: