Jenny hylles for GP-kjolen: - Tidenes mest sexy vertinne

Moteekspertene hyller Jenny Skavlans (26) antrekk under kveldens Melodi Grand Prix finale i Oslo Spektrum

Dan Kåre Engebretsen
Publisert:

.

Av MARTINE HAUGE NYSETHER og KRISTINE HELLEM AANSTAD

Jenny Skavlan har skapt store interesse rundt Melodi Grand Prix med sine egendesignede kjoler. Kveldens første antrekk var inspirert av den androgyne stilen - en sort smoking.

Costumes moteredaktør Hege Badendyck roser Skavlan for antrekket og sier balansen mellom det feminine og maskuline er helt perfekt.

– Dette er et antrekk som for mange kan være veldig vanskelig å komme unna med. Det er tildekket og overdelen har maskuline linjer, så Jenny gjør veldig rett i å ha en elegant frisyre og bærfargede, glamorøse lepper.

Kjendisstylist og moteblogger Hedda Skoug er også full av lovord om Skavlans antrekk.

– Jeg elsker at hun kan velge en så maskulin outfit og samtidig se ut som tidenes mest sexy vertinne. Jeg får en veldig Åse Kleveland feeling over det hele, hvis Kleveland og YSL hadde inngått et samarbeid ville det vel sett omtrent slik ut, sier Skoug til Minmote.

Men det var ikke alle som var like begeistret for programlederens herreinspirerte antrekk. Stylist og moteblogger Storm Pedersen mener dressen ikke var et heldig valg av Skavlan.

- Jeg skjønner ideen og trendmessig er det veldig riktig i forhold til tilnærmelsen av smoking-feelingen og til dels androgynt som kan være veldig kult. Men proporsjonene på slagene på jakken er ikke heldig for Jennys fasong, og helheten på stylingen er ikke optimal.

Pedersen synes Skavlan forsvinner i et antrekk han mener minner litt for mye om et kostyme.

- Jenny er utrolig vakker og kunne med fordel gjort mer ut av et finaleantrekk, som kunne fusjonert mer av high fashion og det ekstravagante av som forventes av Melodi Grand Prix.

Vintage-look

Etter pausen skiftet Skavlan til en fotsid kjole i sort og hvitt som var inspirert av 1920-tallet. Sort og hvit er en av sesongens hoteste trender, og Skoug hyller Skavlan for valg av materiale.

- Det er veldig fint håndarbeid og fine perler, som er helt riktig på en Grand Prix scene. Fargene og kombinasjonen sort og hvitt er også super fresht og jeg elsker at Jenny alltid har en gjennomført vintage-look, sier stylisten og legger til at hun ikke er helt fan av mønsteret og snittet på kjolen, sier stylisten.

Også moteredaktøren er fornøyd med materialvalget, og synes kjolen blir ekstra klassisk og elegant ved at den er i sort og hvit.

- At kjolen består av tunge, prangende paljetter, men samtidig har partier som er transparente og viser bar hud er svært flatterende, sier Badendyck og legger til:

- Den dype utringningen gjør den sexy på en sofistikert måte. Kjolen kunne lett blitt litt voldsom om hele kjolen hadde vært dekket av paljetter fra topp til tå.

Storm Pedersen elsker at Skavlan har valgt å restaurere en gammel kreasjon og synes det er et interessant valg av kjole.

- Jeg liker imidlertid at de har valgt å restaurere en gammel kreasjon, og jeg liker verdien av å bruke noe på nytt. jeg forstår bare ikke helt lengden på kjolen og avslutingen på den. Hun får litt korte bein. Hun burde heller valgt en kjole som rettferdiggjør ellers vakre Jenny, fortsetter han.

Publisert: