Elleville tilstander på motebloggeres garderobesalg

Da de kjente bloggerne Ulrikke Lund (23) og Cathrine Heienberg (22) solgte garderobene sine, stod trofaste blogglesere i kø allerede 2,5 time før åpningen.

Av KATHRINE NES KLEPPE

Godt over to hundre stykker trosset kulden i de tidlige morgentimer, i håp om å gjøre noen kupp på garderobesalget til to av Norges største motebloggere. Ulrikke Lund og Cathrine Heienberg har til sammen over 50.000 blogglesere daglig, og hadde invitert samtlige til sitt garderobesalg på kjøpesenteret Sundt i Bergen klokken ni i dag morges.

Sofie Urhaug (16), Elisabeth Vossgård (16) og Vilde Solli (16) var de tre første som møtte opp. De var på plass allerede klokken halv syv.

– Det er egentlig litt flaut å si når vi var her, men vi håpte på å få kjøpt noe spesielt. Det var verdt å stå opp grytidlig for dette. I tillegg er det nokså rimelige priser, og det er veldig positivt, sier venninnene.

– Jeg grabbet il meg det jeg kunne, men man får jo ikke tid til å prøve noe, men fant blant annet en fin skinnjakke, forteller Vilde.

For å unngå mest mulig kaos delte bloggerne ut forskjellige armbånd til de oppmøtte.

– Vi ville ikke at det skulle bli kaotisk, så da ordnet vi det slik at jentene kunne komme i puljer, hvor de fikk tjue minutter hver å handle på, forteller Cathrine.

Hun driver bloggen Cath in The City, og har daglig 20.000 lesere. Hun ønsket å bli kvitt store deler av garderoben sin for å «begynne på ny».

– Jeg hadde skapet fullt av klær, men aldri noe å gå med. Nå vil jeg bygge opp garderoben fra bunnen av med litt nye kvalitetsplagg, forteller hun.

Bloggvenninnen Ulrikke Lund, som driver bloggen med samme navn, har også tidligere invitert sine 35.000 daglige blogglesere til garderobesalg. Også da ble hennes brukte klær utsolgt på få timer.

– Det er en morsom mulighet til å møte lesere og rydde opp i garderoben samtidig. Når man jobber med mote er det ikke til å legge skjul på at man etter hvert får mange sko og vesker, mye mer enn nødvendig. Jeg kan tenke meg en litt mindre og mer anvendelig garderobe. Rett og slett mer kvalitet fremfor kvantitet. Jeg vil ha plagg som betyr noe for meg, sier Ulrikke.

I fjor ble Ulrikke Lund kåret til minMote-lesernes favorittblogger. Hun tjente også sin første million. Tidligere i år vant hun Costume Awards sin pris for beste blogg.

– Det er alltid gøy å få anerkjennelse for det man gjør, sier hun.

– Er det verdt å stå i kø for dette?

– Det er vel kanskje mer for spesielt interesserte, mener Ulrikke.

Cathrine forteller at hun har vanskelig for å selge en av favorittjakkene sine fra Helmut Lang, men at det er på tide at den får en ny eier.

– Jeg selger fine ting, ikke gammelt skrot som har ligget i klesskapet mitt i ti år. Så noe av det jeg selger gjør det litt vondt å gi slipp på.

– Har dette gått bedre enn forventet?

– Ja, absolutt. Det må synke litt inn. Men så er det også veldig rart å se andre jenter forsyne seg av klesskapet mitt, svarer Cathrine.

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?