Dagny om: USA-turnéen, motedrømmen og betydningen bak «Wearing Nothing»

USA TIL HØSTEN: Dagny Norvoll Sandvik (26) har akkurat holdt konsert på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg. Nå venter resten av festivalsesongen i Norge før hun stikker på turné til USA. Foto: Malene Emilie Rustad

TØNSBERG (MinMote): Dagny Norvoll Sandvik drømmer om å starte sitt eget klesmerke og å skrive låter for andre i fremtiden, men først skal en annen drøm gå i oppfyllelse, nemlig å kjøre rundt i en turnébuss i USA.

Malene Emilie Rustad
Publisert:

Vi møtte en sprudlende Dagny backstage på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg for å så slå av en prat om karrieren, drømmene, mote og livet.

NYHETER

Nå er det dette som gjelder

Hvordan har du det akkurat nå?

– Jeg har det veldig bra! Det var utrolig gøy å holde konsert her, så nå skal vi bare henge rundt og nyte resten av dagen. Vi skal stå på vannscooter og så skal vi se noen av de andre artistene opptre, noe som det sjeldent er mulighet til.

Hvilken festival i Norge er din favoritt?

– Det er vanskelig å bare ha en! I fjor gjorde vi Øya, Træna, noen i Trondheim og noen jeg alltid har drømt om å spille. I år har vi gjort Bergenfest, Slottsfjell, og så skal vi gjøre masse kule festivaler oppe i Jotunheimen og rundt på noen små øyer. Vi reiser rundt med en del engelske folk, så det blir kult å få vist frem Norge litt. Men okei, hvis jeg skal trekke frem en, så var Bergenfest sjukt gøy. Det pissregnet, vi så alle disse fargerike hettene og folk slapp seg helt løs.

BACKSTAGE: Dagny ser kul ut som alltid i en buksedress fra Hugo Boss. Hun velger alltid ut sine egne sceneantrekk og pleier å bestemme seg rett før showet, alt etter hvilket humør hun er i. Foto: Malene Emilie Rustad

Hva er planene videre i sommer?

– Vi spiller på 33 festivaler i sommer og vi er litt over halvveis nå. Vi skal også på et par turer til utlandet for musikk og andre ting. Og så skal vi bare begynne å forberede oss til USA-turnéen til høsten.

Det så vi! Gratulerer så mye! Hvordan føles det?

– Det blir jo en helt vill turné. Det er 35 spillejobber på 51 dager, vi skal jo virkelig overalt. Og vi skal kjøre rundt i en buss, det er jo en drøm som går i oppfyllelse. Det blir skikkelig gøy.

Så, null ferie i år?

– Nei, det blir ikke noe ferie, men det har jeg ikke lyst til heller.

Hvilken konsert er den mest minneverdige du har holdt?

– Hvis jeg må trekke frem én, så må det være på Headliner-turnéen i år. Det var vår første egne turné. Det var en helt annen type stemning, man la merke til at folk kjente til musikken vår. Den mest minneverdige konserten var vel da vi spilte på Byscenen i Trondheim. Det var nok en miks av at det gikk bra på scenen og at folk koste seg. Det var også et helt fantastisk lokale, høyt under taket, med folk oppe og nede i salen, det så helt vilt ut.

KJENDIS

Sjekk ut festivalmoten 2017 her.

MOTEDRØM: Dagny fortalte at hun drømmer om å starte opp en egen kleslinje, kanskje for damer som er like høye som henne selv og som sliter med å finne riktige klær. Foto: Malene Emilie Rustad.

Hva har du alltid med deg backstage?

– Smågodt. Jeg elsker smågodt. Alle vil ha øl og vin, mens jeg vil ha smågodt. Og så har jeg sikkert med meg 15 forskjellige antrekk. Jeg velger antrekket rett før konserten, alt etter humøret.

Hvor henter du inspirasjon fra?

– Til musikken henter jeg inspirasjon fra ting som skjer i livet og fra dem rundt meg. Veldig ofte blir vi inspirert av samtaler vi har i studio. Da er det gjerne noe som har skjedd, så noen ganger blir det også en slags terapitime. Når det kommer til klær har jeg en merkelig greie hvor jeg bare naturlig trekkes mot noe. Hvis jeg har et stativ foran meg med klær, så ser jeg med en gang hvilke tre plagg jeg elsker. Men jeg blir selvfølgelig også inspirert av folk, blant annet Twiggy, Bella Hadid og Alexa Chung. Jeg blir generelt inspirert av jenter som er litt «corky» og kule. Akkurat nå elsker jeg jumpsuits og matchende sett.

Den nye hitten din, «Wearing Nothing», hva ligger bak den?

– Den er inspirert av det å ville vise alt til noen. Og det kan jo være vanskelig. Den handler om å tørre å være helt åpen og ærlig med noen uten å legge ting imellom. Og så spiller vi selvfølgelig på det å være naken, at til og med et lite stykke tøy er for mye.

Er inspirasjonen også hentet fra kjæresten din?

– Rart ingen har spurt meg om det før! Men ja, det er vel det også. Det å slippe seg selv helt er jo litt den samme følelsen som det å være forelsket. Det er skummelt. Familien min og kjæresten min Richard er de få menneskene jeg slipper meg selv helt med.

NYHETER

Se hvilken artist som ble kåret til årets best kledde i år.

TWIGGY-LOOK: Dagny var sminket av søster og makeupartist Juna Norvoll Sandvik i en Twiggy-inspirert look. Foto: Malene Emilie Rustad.

Hvor ser du deg selv om fem år?

– Forhåpentligvis så er jeg på en eller annen turnébuss. Kanskje i Australia eller Amerika. Det her er litt teit, men hvert år så har jeg en liste over ting jeg drømmer om, og for neste år så drømmer jeg om skaffe en van og kjøre rundt i Australia. Jeg vil fortsette å skrive låter og gi ut musikk, og jeg kunne godt tenke med å skrive låter for andre også. For av og til skriver man låter som man liker, men som man føler ikke representerer seg selv. Også har jeg en drøm om å starte en egen kleslinje. Jeg elsker jo klær. Det som er så kult med musikkindustrien er at det går hånd i hånd med mye annet. Jeg vil være med på å inspirere andre. Også sliter jeg jo litt med klær noen ganger ettersom jeg er så høy (1.80), så jeg kunne jo laget en kleslinje for høye damer. Det er jo langt unna, men kanskje fem år frem i tid. Man må jo drømme.

Så utrolig gøy! Hva skulle kleslinjen het?

– Smågodt. Haha neida. Jeg kommer ikke på noe bedre. Nei, det må vel ha vært Daggers, for det er det alle kaller meg.

Du var jo modell en gang i tiden, har det endret ditt forhold til moteindustrien?

– På det tidspunktet jeg startet som modell var jeg ung og ville egentlig bare være ungdom. Jeg tror jeg hadde taklet situasjonen mye bedre den dag i dag. Da jeg kom inn i den fikserte industrien i New York, så følte jeg meg litt som en alieen, at jeg ikke passet inn. Jeg visste ikke hvem jeg skulle snu meg til, og jeg opplevde det hele som ganske kaldt. Jeg opplever ikke musikkindustrien som kald overhodet, men har innsett med årene at jeg har blitt litt mer selvsikker. Jeg klarer også å skille mellom jobb og privat på en annen måte. Men jeg er glad for at jeg fikk den erfaringen med moteindustrien og ikke minst fordi det fikk meg til å ville satse på musikken.

KJENDIS

Se hvordan modellen Helene Hammer lever.

POSITIV: En ærlig Dagny åpnet opp om at tiden som modell opplevedes kald, men sitter igjen med en god opplevelse og liker å snakke positivt om perioden ettersom den har gitt henne så mye i ettertid. Foto: Malene Emilie Rustad

Hva tar du ikke på deg når du opptrer?

– Vanligvis tar jeg ikke på meg trange klær. Jeg må kunne bevege meg. Og ikke hæler, men jeg bruker av og til plattformsandaler. Det er også veldig sjeldent at jeg går med jeans. Jeg liker å separere klær jeg går med til vanlig og klær jeg bruker på scenen. Det er ekstra gøy å dra på litt når man opptrer og tørre å bruke noe man ellers ikke ville gått i.

Hvor shopper du vanligvis?

– Hvor som helst. Jeg er veldig glad i Zara og Bikbok. Også hender det at jeg shopper litt på nett. Men jeg liker best å gå i butikker. I utlandet shopper jeg mer vintage og secondhand.

Hva er ditt beste festivaltips?

– Hvis det er sol, så ville jeg ha tatt på meg minst mulig klær. Jeg elsker å være ute og få sol på kroppen. Jeg elsker kjoler som er enkle å ta på seg, slip-in kjoler, helst med tynne stropper. Noe som er lett å bevege seg i. Og solbriller.

Hva er ditt beste skjønnhetstips? Leserne vil gjerne høre om din morgenrutine!

– Jeg har blitt mer bevisst på huden min nå fordi søsteren min har blitt makeupartist. Så hun har gitt med noen kremer som jeg bruker på kvelden. Men på morningen vasker jeg bare ansiktet med vann eller så bruker jeg en ansiktskrubb og tar på hudkrem. Jeg bruker ofte 8 kremene fra Elisabeth Arden fordi jeg har tørr hud, og de gir også litt glød. Men jeg føler helt ærlig at jeg ser best ut når jeg har det bra. Det er virkelig sant. Har man det bra, unner seg ting og koser seg så ser man bedre ut.

Les også: Tre frisyrer til festival

Publisert: