Mette-Marit valgte norsk kjendisdesign i Etiopia

GOD STEMNING: Kronprinsese Mette-Marit og kronprins Haakon fikk seg deg en god latter da kronprinsen begynte å snakke om pulverkaffe under kaffesmakningen i Etiopia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fra italiensk luksus til norske tradisjoner og kjendisdesign: Kronprinsesse Mette-Marit (44) viser flere nye antrekk under det offisielle besøket i Etiopia. Se alle antrekkene her!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er for tiden på en offisiell reise i Etiopia. Programmet er tett, og kronprinsparet har en lang rekke planlagte besøk.

De landet i Addis Abeba, og reisen er kontrastfylt med alt fra besøk i flyktningleirer til gallamiddager.

Se alle antrekkene i saken!

I norsk kjendisdesign

Det kan virke som om Mette-Marit har fått en ny, norsk favorittdesigner den siste tiden. Hun har nemlig valgt kjole fra den norske luksusdesigneren Marte Krogh under to tidligere anledninger.
Under gårsdagens kaffesmaking i Etiopia hadde kronprinsessen en hvit blondekjole med lange ermer og marineblå detaljer signert nettopp Krogh.

NORSK DESIGN: Her er Mette-Marit under et møte med Human Right Commissjon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I NASJONALDRAKTEN: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon var på mottagelse hos ambassadør Ambassadør Andreas Gaarder fru Uta Henrich-Gaarder onsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kjole til 13.000 kroner

Dette er ikke den første luksuriøse kjolen kronprinsessen har brukt på reisen.

Under en middag tirsdag kveld bar kronprinsessen en florlett fuchisa-farget kjole fra det italienske merket No. 21, som vi ikke har sett henne i tidligere.

Den knallrosa kjolen hadde gulvlangt plisséskjørt og lange klokkeformede ermer.

ITALIENSK DESIGN: Mette-Marit bar denne kjolen under det offisielle besøket. Foto: Shopbop.

Kjolen er utsolgt hos nettbutikken Shopbop, og har en prislapp på 13.876 kroner. MinMote har vært i kontakt med kommunikasjonssjef på Slottet, Marianne Hagen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Leste du? Kronprinsessens nye, norske kjendisfavoritt

Spesialtilpasset

Den nye kjolen så ut til å være spesialtilpasset til kronprinsessen, ettersom den ikke hadde åpning i ryggen slik originalen viste i nettbutikken.

Merket er også en favoritt blant kjendiser som Nicole Kidman. Kronprinsessen stylet kjolen med trendy statement-øredobber og håret satt opp i en lav knute i glamorøs Hollywood-stil.

SPESIALTILPASSET: Her er kronprinsesse Mette-Marit med den spesialtilpassede selskapskjolen. Hun ankommer med presidentfruen Meaza Abraham på palasset i Addis Abeba tirsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lignet Jackie O

Kjolen var ikke det eneste rosa antrekket Mette-Marit valgte på reisen.

Hun bar også en rosa kreasjon i tweed i 60-tallssnitt som ga tydelige assosiasjoner til den spesiallagde drakten Jackie Kennedy bar da president John F. Kennedy ble drept. Antrekket lignet også på kjolen kronprinsessen bar under den kongelige dåpen av svenske prins Oscar i fjor.

BLIKKFANG: Mette-Marit skilte seg ut i en babyrosa kreasjon i «Jackie Kennedy»-stil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I ROSA DRAKT: President John F. Kennedy og førstedamen Jacqueline Bouvier Kennedy, kun en time før presidenten ble drept. Foto: Reuters

Kronprinsessen matchet drakten med et hårbånd og luksuriøse perleøredobber som ser ut til å være fra motehuset Dior.

NYHETER

Jackie Kennedy - kvinnen som ble hele verdens stilikon

Se resten av Etiopia-garderoben her:

PYNTET, MEN AVSLAPPET: Mette-Marit bar også denne kjolen med T-skjorte-ermer og midiskjørt. Hun kombinerte kjolen med klassiske pumps fra favoritten Christian Louboutin. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ROSA-BØLGE: Her kommer Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kommer ut av hotell Sheraton i Addis Abeba. Legg merke til kronprinsessens røde loafers med dusk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
AVSLAPPET STIL: Kronprinsesse Mette-Marit i åkeren i Orimia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GJENBRUK: Kronprinsesse Mette-Marit i kjole fra Vilshenko med jakke og sko fra Prada. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.